Mnozí z vás jistě byli zklamáni, když společnost Apple minulý rok v létě oznámila, že končí s výrobou vlastních Thunderbolt displejů. Jablečná firma v té době tvrdila, že existuje spousta alternavit, které jejich externí displej můžou nahradit.



Při představení MacBooků Pro společnost Apple ukázala na displeje od LG jako náhradu. Ty jsou však naprosto odlišné od toho, na co jsme byli od jablečné firmy zvyklí. Displeje od společnosti LG jsou černé a plastové, a navíc i celkem nevzhledné oproti Thunderbolt displejům od Applu. Kromě vzhledu byl s LG displeji i problém po technické stránce. Externí displeje nefungovaly v blízkosi Wi-Fi routerů, tento problém byl vyřešen až s novou várkou displejů dodanou v březnu.

Dobrou zprávou je, že tyto potíže s displeji přinutili jablečnou firmu se opět vrátit do hry a přijít s vlastním řešením. Zmínil se o tom Phil Schiller na tiskové konferenci, kde bylo oznámeno, že pracují na novém Macu Pro a také na externím displeji. Vypadá to, že nový displej bude mít 27″ nebo 32″, které nyní nabírají na popularitě.

Otázkou je, jestli bude displej matný nebo lesklý. Od společnosti Apple jsme zvyklí na leské displeje, ale profesionální uživatelé se spíše přiklání k matným displejům. Je tedy možné, že společnost Apple nabídne obě varianty. Pokud jde o porty, tak společnost Apple razí heslo, že jeden zvládne vše. Ale u displejů bychom se mohli dočkat výjimky. Je zde přeci jen více možností, co k displeji připojit.

Pokud jde o design, tak společnost Apple se bude pravděpodobně držet hliníku, a také tenkého ráměčku. Ten by mohl být podobný tomu, který známe z MacBooků Pro. Poslední otázkou je cena, ta by měla být vyšší než u displejů od LG.

Zdroj: 9to5mac.com