Společnost Qualcomm už dříve naznačila, že učiní právní kroky proti společnosti Apple. To se nakonec stalo a Qualcomm podal včera na společnost Apple žalobu. Qualcomm viní Apple za přílišný nátlak ke snižování licenčních poplatků, dále z porušení smluv a závazků.



Dále je Apple obviněn ze záměrného šíření nepravdivých prohlášení týkajících se podnikání společnosti Qualcomm. Jablečná firma ve své žalobě proti Qualcomm uvádí, že utrpěla finanční ztráty právě kvůli vysokým licenčním poplatkům. Naopak Qualcomm tvrdí, že všechny ztráty byly způsobené pouze samotnou společností Apple a pokud vůbec nějaké byly.

Qualcomm dále obviňuje jablečnou firmu, že záměrně podtaktovala LTE čipy společnosti, aby mohla říci, že čipy od společnosti Intel jsou lepší. Zároveň se však společnost Apple brání srovnání dvou iPhonů s rozdílným čipem LTE. Celá žaloba proti jablečné firmě má 134 stran, ale je napsána poměrně podlézavým způsobem a dále i vyzdvihuje Apple jako nejlepší společnost. Těžko říct, co si Qualcomm od takové protižaloby slibuje.

Zdroj: 9to5mac.com