Pokud vlastníte iPad čtvrté generace a budete jej potřebovat opravit, tak vám nyní společnost Apple a autorizovaní přeprodejci vymění tento iPad za iPad Air 2. Vzhledem k tomu, že společnost Apple už nemá žádné zásoby iPadu čtvrté generace k výměně, tak přešla k tomuto kroku.



Zaměstnanci prodejen musí zákazníka při eventuální výměně informovat o barvě nového iPadu Air 2 a také jeho kapacitě. To pro majitele iPadů čtvrté generace znamená, že si mohou přilepšit. S iPadem Air 2 přišla zlatá barva šasi, ale také vyšší kapacita úložiště. Uživatelé tak mohou získat dvojnásobnou kapacitu úložiště než měli doposud, protože iPad čtvrté generace měl 16 GB a 64 GB, u iPadu Air 2 to bylo 32 GB a 128 GB.

Samotný iPad Air 2 už také není možné koupit, ten byl nahrazen novým iPadem, který je možné zakoupit od 10 990 Kč. Společnost Apple obvykle podporuje své starší modely nejméně po dobu pěti let po skončení prodeje. Proto uživatelé iPadů čtvrté generace stále mohou navštívit autorizované servisy, pokud mají nějaké potíže. A právě kvůli absenci náhradních dílů, vám iPad vymění za iPad Air 2.

Zdroj: 9to5mac.com