O aplikaci „Zvednout to?“ jsme se už na našich stránkách jednou zmiňovali. Jedná se o vůbec první českou aplikaci, která zaručí, že vás už nikdy nebudou otravovat nevyžádané hovory. Nyní se na App Storu objevuje verze 2.0 a přináší další vylepšení!



Ty, kteří o aplikaci aplikaci „Zvednout to?“ ještě nikdy neslyšeli, nejprve uvedeme do obrazu. Aplikace je opravdu první českou aplikací, která se postará o to, abyste neztráceli čas s nevyžádanými telefonáty.

Jak to vlastně funguje? Aplikace má k dispozici velikou databázi telefonních čísel, která jsou zaznamenána jako marketingová. Pokud vám někdo zavolá, aplikace nahlédne do databáze a zkontroluje, zda je volající číslo v databázi či ne. Pokud je číslo v databázi a je pozitivně hodnocené, ukáže se u něj zelená ikonka a vy hovor můžete bez obav zvednout. Neutrálně hodnocená čísla mají ikonku oranžovou. Čísla označená červeně jsou hodnocena negativně a hovor bude zřejmě nevyžádaný.

„Zvednout to?“ ale nenechává nic náhodě. Pokud vám zavolá neznámé číslo, které je označené jako marketingové, zobrazí u něj i krátký popisek (název banky nebo organizace) a řekne vám, kdo vlastně volá. Třeba pokud vám bude volat bankovní poradce, může se stát, že se objeví varovná ikonka, díky popisu ale snadno zjistíte, že byste hovor měli zvednout, protože je to třeba právě vaše banka.

Databáze je velmi obsáhlá – aktuálně se v ní nachází téměř 18 000 čísel a stále se rozrůstá. Výhodné tarify, průzkumy veřejného mínění, akční nabídky,… zkrátka telefonní čísla, po jejichž zvednutí se chytnete za hlavu a v duchu klejete, že jste ten mobil vůbec brali do ruky. To vše už ale bude minulostí; aplikace navíc nově přináší funkci blokování hovorů, takže můžete hodit veškeré obavy z telefonování za hlavu. Pokud se s některým otravným číslem přeci jen setkáte, můžete databázi rozšířit a to přímým sdílením čísla z Kontaktů.

Co rozhodně stojí za zmínku je, že aplikace nevyžaduje přístup k vašim kontaktům. Nemusíte se tak strachovat, že by vaše údaje byly někým zneužity. Ať se na aplikaci koukáte z jakéhokoliv úhlu, nenajdete nic, co by jí šlo vytknout. Doufat tedy jen můžeme v to, že se bude databáze i nadále rozrůstat.

Aplikaci je zpoplatněná, stojí $1.99 (tedy 50 Kč). Pokud jste ale častým terčem nevyžádaných telefonátů, nenaleznete lepší alternativu. Tato aplikace je totiž jedinou optimalizovanou pro Českou republiku a funguje více než dobře. (Aplikace má i verzi pro Slovenskou, která má vlastní slovenskou databázi.) Nově je zdarma i blokování hovorů, za které jste domedávna museli platit, takže po zakoupení aplikace už nebude potřeba za nic platit.

‎Zvednout to? Kdo mi volal
‎Zvednout to? Kdo mi volal
Developer: Jan Cislinsky
Price: 99,00 Kč
  • ‎Zvednout to? Kdo mi volal Screenshot
  • ‎Zvednout to? Kdo mi volal Screenshot
  • ‎Zvednout to? Kdo mi volal Screenshot
  • ‎Zvednout to? Kdo mi volal Screenshot
  • ‎Zvednout to? Kdo mi volal Screenshot