zajímavé aplikace dne iconTak a teď už se půjdu učit. Jenom ještě mrknu na Facebook, odepíšu na zprávu v Messengeru a projedu co nové se odehrálo na Instagramu. A když už jsem v tom, tak ještě hodím očko na Snapchat a přečtu si emaily. A pak už ale fakt půjdu. – Tak s tím je konec. Neplacená aplikace Freedom vám pomůže s prokrastinací bojovat.



Vývojáři aplikace Freedom si uvědomili problém, který má v dnešní době spousta lidí. Nedokáží se na svou práci soustředit a stále odbíhají na sociální sítě, které jsou obrovským žroutem času. Proto je aplikace Freedom zablokuje a vy se budete moci soustředit na práci.

V aplikaci si vytvoříte vlastní blokovací listy. Vyberete, které aplikace vás nebudou obtěžovat a na jak dlouho. (Můžete si i nastavit časový režim. To vám napomůže vybudovat takové návyky, abyste byli schopní se soustředit každý den ve stejnou dobu.) Nezakáže vám samotnou aplikaci spustit, ale „odstřihne“ ji od příchozích informací a to zapříčiní, že se na Facebooku rázem nebude nic dít. Aplikace ale nezakáže hovory a SMS.

Můžete použít i režim se zámkem, který bude o trochu tvrději dohlížet na to, abyste nastavenou dobu opravdu dodrželi. Možná byste se až divili, jak moc se vaše práce zefektivní, když aplikaci Freedom začnete používat. Navíc podporuje synchronizaci časových omezovačů napříč zařízeními. A to jak na Macu tak na OS Windows.

Aplikace sice nemůže bránit tomu, abyste aplikace, které jsou na „block listu“ otevřeli, ale tím, že je odstřihne od zdroje velmi pomůže nutkání aplikaci otevřít. Navíc je aplikace neplacená a myšlenka aplikace je velmi povedená. Pokud tedy víte, že máte problém s neustálým odbíháním od práce a sklouzávání k něčemu jinému, rozhodně bystě měli aplikaci Freedom zkusit.

The app was not found in the store. :-(