Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 1. května do 7. května 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden byl ve znamení finančních výsledků společnosti Apple za druhé fiskální čtvrtletí, informací ohledně prodejů jablečných produktů a opět úniků ohledně iPhonu 8.



Apple možná představí reproduktor pro Siri

Pokud patříte mezi milovníky digitální asistentky Siri, tak se možná dočkáte reproduktoru, skrze který s ní budete moci komunikovat. O tomto kroku společnosti Apple už se mluví déle, ale nyní je více než 50% šance, že se této možnosti dočkáte během vývojářské konference.

Apple zveřejnil novou reklamu zaměřenou na Režim portrét

Společnost Apple před malou chvílí na svém YouTube kanále zveřejnila novou reklamu na iPhone 7 Plus a jeho hlavní přednost – duální fotoaparát. Reklama se zaměřuje na Režim portrét, kterým disponuje právě jenom iPhone 7 Plus.

Apple právě vydal pátou betu macOS Sierra 10.12.5 pro vývojáře!

Poslední plastový MacBook je nyní považovaný za zastaralý

Společnost Apple dnes aktualizovala svůj seznam vintage a zastaralých produktů. Na tento seznam přibyl plastový MacBook z roku 2010 a také několik MacBooků Pro z roku 2009.

Spokojenost majitelů se sluchátky AirPods je téměř 100%

Získat sluchátka AirPods může být obtížné, ale uživatelé, kteří měli to štestí a vlastní AirPods, tak jsou s nimi spokojeni. Průzkum provedly dvě společnosti, Creative Strategies a Experian, a u obou byla spokojenost zákazníků maximální.

Připojte se do dražby o oběd s Timem Cookem přímo v Apple Parku!

Tim Cook spolupracuje se společností Charitybuzz a již pátým rokem nabízí společný oběd někomu, kdo za něj zaplatí nejvíc. Veškeré vydražené peníze půjdu na charitu a letos se bude tento přátelský oběd konat v novém sídle společnosti Apple.

Apple zveřejnil finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí 2017

Apple oznámil finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí 2017 (1. kalendářní 2017). Apple vytvořil zisk 52,4 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 11 miliard dolarů. Počet prodaných iPhonů byl 50,8 milionů, tedy o něco méně jako o rok dříve 51,1 milionů. Prodej Maců naopak mírně stoupnul na 4,20 milionů kusů, z 4,03 milionů kusů v předchozím roce.

Zájem o iPhone 7 Plus byl větší než Tim Cook očekával

Tim Cook při včerejším telefonátu přiznal, že nečekal takový zájem o iPhone 7 Plus. Hlavně uživatelé dali přednost iPhonu 7 Plus před iPhonem 7, což bylo překvapující. Právě špatný odhad společnosti Apple způsobil, že v prosinci byl nedostatek iPhonu 7 Plus.

Tim Cook: Lidé už čekají na letošní iPhone

Během včerejšího oznámení čtvrtletních zisků za druhé fiskální čtvrtletí Tim Cook pronesl, že nižší prodeje iPhonu znamenají, že lidé už čekají na letošní iPhone. I když první úniky a spekulace o iPhonu 8 se objevily už před představením iPhonu 7.

Podívejte se zblízka na 3D maketu iPhonu 8!

Oblíbený YouTuber neponechal nic náhodě a 3D tiskárně si nechal vytisknout model iPhonu 8. To vše mohl udělat, díky posledním únikům schémat, na kterých byly vypsané přesné rozměry očekávaného zařízení. Model je tedy vyroben z plastu a vy se můžete podívat, na kolik se liší od současného iPhonu 7.

Po oznámení finančních výsledků se propadly akcie Applu

Společnost Apple při oznámení svých finančních výsledků za druhé fiskální čtvrtletí způsobila pokles ceny akcií. Jablečná firma totiž zaznamenala meziroční pokles v prodeji iPhonů, jednalo se však pouze o 1 %. Navzdory tomu společnost Apple vydělala o 1 % více než ve stejném období minulý rok.

Proč klesá prodej iPadů?

Apple včera oznámil finanční výsledky, veškeré prodeje šly opět nahoru, až na iPad, který má tendenci klesat posledních pár let. Proč tomu tak je? Jednak není náhoda, že neustále stoupá poptávka po iPhonu 6s Plus a iPhonu 7 Plus, který má už větší úhlopříčku displeje a jak se předpokládalo před pár lety, tak bude kanibalizovat právě na iPadu.

Aplikace mohou nově stát nejméně 0,49 € a ostatní zdražily o 10%

Apple rozšiřuje nové možnosti pro vývojáře v Číně, Indii a Indonésii. Tento týden však přidal i 19 zemí v eurozóně: Rakousko, Belgie, Kypr, Španělsko, Estonsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Malta, Nizozemsko, Portugalsko, Slovensko a Slovinsko.

Podívejte se na render iPhonu 8 zaměřený na funkční část displeje!

Ještě zbývá několik měsíců do předpokládaného představení iPhonu 8, ale díky renderu z dílny iDropNews se můžete podívat, jak vypadá a zejména na tzv. funkční část displeje. Poprvé se zmínil o funkční části displeje Ming-Chi Kuo, který předpokládá, že stadradní displej bude mít 5,15″.

Qualcomm chce zakázat dovoz iPhonů do Spojených států!

Společnost Apple vede s firmou Qualcomm několik soudních sporů, ale nyní to vypadá, že Qualcomm chce udeřit na Apple, jak nejlépe dokáže. Jablečná firma totiž pozastavila veškeré placení licenčních poplatků po dobu probíhajícího sporu.

Apple právě vydal pátou betu tvOS 10.2.1 pro vývojáře!

Apple potvrdil otevření prvního Apple Storu v Singapuru

Díky částečnému odhalení budovy bylo potvrzeno, že společnost Apple chystá první svoji prodejnu v Singapuru na ulici Orchard Road. Už v roce 2015 společnost Apple potvrdila, že otevře Apple Store na ostrově, avšak v té době nebylo jasné, kde to bude. Oficiální otevření prodejny by mělo proběhnout 29. května.

iPad je stále nejprodávanějším tabletem na světě

Společnost Apple tento týden oznámila, že za poslední čtvrtletí prodala 8,92 milionů kusů iPadů, ale minulý rok ve stejném čtvrtletí prodala 10,2 milionů kusů iPadů. I přes tento pokles je jablečná firma na vrcholu v prodeji tabletů v porovnání s ostatními značkami.

Apple je největším prodejcem chytrých hodinek!

Společnost Apple se během prvního čtvrtletí stala největším prodejcem chytrých doplňků, a to díky Apple Watch. Jablečná firma tak předběhla společnost Fitbit, která tomuto odvětví vždy dominovala, a celkem má 15,9 % celosvětového trrhu.

Warren Buffett: Nižší prodeje iPhonů jsou v pořádku

Významný investor společnosti Apple, Warren Buffett, se nechal slyšet, že mu nevadí, že poklesly prodeje iPhonů. Po oznámení finančních výsledků poklesla i cena AAPL, ale tento investor to vidí jako výhodu a ideální čas pro nákup dalších cenných papírů.

Prodeje iPhonů v Číně se propadly o 15 % během posledního kvartálu

Prodej iPhonů v Číně meziročně poklesl o 15 % a podíl společnosti Apple na čínském trhu meziročně poklesl z 12,3 % na 10,1 %. Naopak nárůst zaznamenali konkurenti, a to společnost Oppo o 81 %, Vivo o 60 % a Huawei o 25 %.

Nový malware se maskuje jako Adobe Flash Player

Malware, který se dříve objevil na počítačích se systémem Windows, se nyní začal objevovat i na Macích. Maskuje se jako aktualizace programu Adobe Flash Player a nejhorší je, že se nainstaluje už do existující složky, takže jeho nalezení je obtížné.

Akcie Applu opět vzrůstají po oznámení finančních výsledků

Akcie společnosti Apple už se vzpamalovaly z pádu, který je postihl ve středu, po oznámení finančních výsledků za druhé fiskální období. Akcie jablečné firmy už se momentálně opět pohybují okolo 148 dolarů.

iPhone 7s bude mít skleněná záda a v balení iPhonu 8 naleznete AirPods

Podle anayltiků z JPMorgan by měl mít model iPhonu 7s odlišný design od iPhonu 7. Změna by proběhla především na zádech iPhonu, kdy by měl být již tradiční hliník nahrazen sklem. V podstatě by se jednalo o podobný design, se kterým má přijít iPhone 8.

Německý Bosch získal objednávky na dodávku pohybových senzorů pro Apple iPhone 8

Německý dodavatel Bosch bude poskytovat některé z pohybových čidel pro příští iPhone. Doposud společnost Apple měla výhradního dodavatele, InvenSense. Bosch by mohl pokrýt až polovinu potřebných komponentů Apple. Firma již dodává barometrické senzory pro současné telefony. Pohybová čidla jsou výhradní doménou firmy InvenSense.

Analytici předpokladají, že Touch ID se objeví na zadní straně iPhonu 8

O iPhonu 8 unikla už spousta informací a nejvíce diskutovaný je OLED displej a také umístění Touch ID. Analytici z CLSA věří, že Touch ID nebude integrované v displeji, ale bude se nacházet právě na zadní straně iPhonu pod logem společnosti Apple.

iPhone 8 bude mít lepší stereo zvuk a bude více voděodolný

Analytici ze společnosti JPMorgan sledují asijské dodavatele společnosti Apple a z jejich zprávy vyplývá, že iPhone 8 nabídne mnohem lepší stereofonní zvuk a také voděodolnost. Jak už jsme vás dříve informovali, tak analytici z JPMorgan také předpokládají, že součástí balení iPhonu 8 budou sluchátka AirPods.

Důvod, proč si vybrat zařízení s iOS a dát ruce pryč od Androidu

Jasná statistická čísla mluví v neprospěch platformy Android, i když tento software ovládá až 72 % celosvětového trhu s mobilními telefony a zároveň patří k těm, který je nejvíce napaden malwarem. Během prvního čtvrtletí roku 2017 bylo objeveno více než 750 000 nových malwarových aplikací pro Android.