Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 8. května do 14. května 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden společnost Apple oficiálně rozeslala pozvánky novinářům na vývojářskou konferenci, která se koná v červnu, ale také investovala do společnosti Corning.



 

Nejdražší místa na světě, kde se dá iPhone pořídit

Přinášíme Vám seznam všech zemí, kde je iPhone dostupný k prodeji. Podle seznamu nejdražší iPhone seženete v Turecku, kde jeho cena stoupá až na 1,200 USD. Nejlevněji iPhone seženete v USA, kde stojí pouhých 815 USD.

Tři příběhy, kdy – Hey Siri – zachránilo život

První příběh se stal minulý týden, kdy byli tři rybáři na moři poblíž Floridy. Během rybaření se změnilo počasí a rybáří uvízli na rozbouřeném moři. Vlny byly tak silné, že se přelévaly přes palubu a voda v lodi začala stoupat.

Vše běží podle plánu – iPhone 7s a iPhone 8 budou na trhu v říjnu

Podle zprávy deníku Economic Daily News by se měly už vyrábět nové iPhony. Představení iPhonu 7s a iPhonu 8 by mělo tradičně proběhnout v září, ale na trhu by se měly objevit až v říjnu. U obou nových iPhonů byl problém s výrobou nové základní desky.

Kdy budou konečně k dispozici sluchátka AirPods?

Bezdrátová sluchátka AirPods se začala prodávat v polovině prosince, od té doby je lze považovat za vyprodané. Dostupnost sluchátek na oficiálních stránkách společnosti Apple je šest týdnů. Nyní se zdá, že dodací lhůta se zkracuje a zákazníci dostávají objednané AirPods dříve.

Apple se brzy stane první bilionovou společností na světě

Akcie společnosti Apple se přehouply přes hranici 150 dolarů a společnost Apple je nyní ceněna na 800 miliard dolarů, což znamená, že jí chybí pouze 200 miliard dolarů, aby dosáhla prvenství mezi ostatními firmami. Společnost Apple by poté měla hodnotu jednoho bilionu dolarů, tedy $1 000 000 000 000.

FBI je schopna získat přístup k polovině všech telefonů

Současný šéf FBI James Comey je trochu stresován výsledky, které odvádí jeho podřízení. Podle jeho posledního prohlášení, je FBI schopna získat přístup a tím tak sledovat přibližně polovinu všech telefonů. Dle jeho slov je to ale málo.

Apple prodlužuje záruku u Smart Keyboard na 3 roky

Podle nejnovějších informací se Apple chystá začít nabízet o rok delší záruku na klávesnici Smart Keyboard pro iPad Pro – zákazníci by tak dostali dohromady 3 roky používání s jistotou, že pokud se něco stane, Apple si už poradí.

Tim Cook díky Apple Watch zhubl 15 kilo

Tim Cook v rozhovoru s Jimem Cramerem uvedl, že používá Apple Watch pro sledování svého zdravotního stavu. Prozradil, že díky hodinkám shodil 15 kilogramů. Jim Cramer se totiž zajímal o to, jak se firma Apple v posledních třech letech silně angažuje v oblasti zdraví a fitness, a tak Tim Cook prozradil i něco o tom, jak Apple Watch pomáhají jemu.

Apple rozeslal pozvánky novinářům na WWDC 2017

Společnost Apple dnes rozeslala pozvánky všem významným zpravodajcům na Vývojářskou konferenci, které potvrzují, že událost se bude konat 5. až 9. června od 10 hodin tichomořského času tj. v sedm hodin večer středoevropského času.

Ikonická skleněná kostka už zmizela z Fifth Avenue

Už dříve jsme vás informovali, že z Fifth Avenue zmizí ikonická skleněná kostka, kvůli rekonstrukci tamního Apple Storu. Nyní se tato informace stala skutečností a skleněná kostka je pryč. Ikonická kostka už tak bude potřetí v historii vyměněna.

Apple koupil nové stroje pro testování životního cyklu baterií

Společnost Tesla oznámila, že díky novým strojů pro testování životního cyklu baterií, dokázala přijít na to, jak zdvojnásobit životnost baterií. Společnost Apple tedy neváhala a ihned od stejného dodavatele jako Tesla pořídila tyto nové přístroje.

Apple se dostane do postele svých uživatelů

Kalifornskému gigantu posledních pár měsíců opravdu silně záleží na zdraví jejich uživatelů – to potvrzuje několik aplikací, produktů a spoustu dalších věcí, kterými se Apple buď přímo angažuje nebo finančně podporuje některou z lékařských institucí. Nově se ale dostane do postele svých uživatelů.

Objevila se fotografie iPhone SE Jet Black!

Na internetu se před malou chvíli objevila fotografie zadního krytu údajné druhé generace nového iPhonu SE. Zajímavé je určitě její provedení – buď se jedná o barevnou variantu Jet Black nebo jde o celoskleněná záda. Fotografie se poprvé objevila na sociální síti Weibo.

Podívejte se detailněji na iPhone 8 v novém renderu

Tento render vám umožní blíže se podívat na iPhone 8, ten by měl být velikostně mezi iPhonem 7 a iPhone 7 Plus a zaroveň má být tlustší než stávající modely. Dále se předpokládá, že bude mít displej přes celou přední stranu, tudíž nebude obsahovat tlačítko Home.

Apple rozšíří datové centrum a sklad za 1 miliardu dolarů!

Začátkem tohoto týdne bylo oznámeno, že Apple plánuje rozšířit své datové centrum v Renu. V současné době městská rada Rena schválila investici Applu v podobě 1 miliardy dolarů. Investice půjde na rozšíření stávajícího datového centra v Renu a zároveň rozšíří i přijímací sklad s logistikou.

Apple plánuje otevřít nový Apple Store v historické budově knihovny ve Washingtonu

Firma Apple otevře svou novou prodejnu Apple Store v historické budově přímo ve Washingtonu. Nový Apple Store by měl kromě toho, že bude splňovat normy prodejen nové generace, které vymyslela Angela Ahrendts spolu s Jony Ivem nabízet také prostor označovaný jako Today at Apple.

TSMC zahájilo výrobu čipů Apple A11 pro příští iPhone!

Firma TSMC je dodavatelskou sítí pro Apple, zajišťující výrobu čipů. Tentokrát se má jednat o čipy Apple A11, který bude vyráběn 10nm technologií, to zvýší výkon a sníží spotřebu energie.

Podívejte se na několik tipů od Applu, jak vyfotit ty nejlepší fotky

Apple ví, že jeho nejnovější iPhone se stal oblíbený i kvůli jeho fotoaparátu a spousta lidí ho tak využívá, ať už při každodenním focením na sociální sítě, ale i na dovolené, kam už nemá smysl brát kompakt. Vytvořil proto i jednu velmi zajímavou podstránku, kde naleznete několik typů, jak fotit na iPhone 7.

LG bude dodávat 3D systém na rozpoznávání obličejů v přední kameře pro iPhone 8

The Korea Economic Daily informuje o společnosti LG, která by měla dodat 3D modul na rozpoznávání tváří pro iPhone 8. Modul bude umístěn v přední FaceTime kameře. LG mělo investovat do nového závodu s hlavním odběratelem Applem přes 238,5 milionů dolarů.

Apple Watch jsou schopné detekovat abnormální srdeční rytmus s 97% přesností

Vestavěný měřič tepové frekvence v Apple Watch je na 97% přesný při detekci nejběžnější formy abnormálního srdečního rytmu odborně paroxysmální fibrilace síní, laicky občasným nepravidelným srdečním rytmem.

iPhone 8 může mít duální přední FaceTime kameru s širokoúhlým objektivem

Prostřednictvím posledního úniku od společnosti LG, která bude dodávat 3D modul na rozpoznávání tváří přes přední FaceTime kameru by podle spekulací Mac Otakara, by mohla být součástí 32mm fotoaparátu i druhý širokoúhlý 24mm objektiv.

Kolik bude stát iPhone 8? Známe ceny!

Nebudeme psát zbytečnou omáčku a vrhneme se hned na to, co všechny nejvíce zajímá. iPhone 8 128 GB má stát podle odhadů 999$ (24.200,- Kč), iPhone 8 256 GB potom 1099$ (26.700,- Kč).

Apple si nechal patentovat nové kabely, které vám poskytnou informaci o stavu nabíjení

Společnost Apple neustále myslí na své zákazníky a chce jim zpříjemnit užívání jejich zařízení, zejména iPhonu. Proto si nechala patentovat svítící nabíjecí LED kabel, ten umožní velmi snadné použití zejména v noci.

Co Apple představí na vývojářské konferenci v červnu?

Vývojářská konference společnosti Apple začíná 5. června a přestože je to hlavně softwarová konference, tak spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo očekává, že budou představeny dva nové hardwarové produkty.

Známe plány na rozšíření Apple Pay v Evropě

Platební systém Apple Pay se neustále rozšiřuje do celého světa od roku 2014, kdy byl poprvé nasazen v USA. Další plány jsou Evropa a Asie. Podívejme se však na Evropu, kde je plánované Německo a Itálie.

Nákup Corningu může Applu přinést AR brýle a bezdrátové nabíjení

Apple tento týden oznámil investici do firmy Corning v hodnotě 200 milionů dolarů v rámci svého výrobního fondu Advanced. Zatímco se může zdát na okraj investice do sklářské společnosti jako bezvýznamná, tak při hlubším proniknutí na možnosti firmy už vidíme jasné možnosti pro budoucí využití Applu.