Apple plánuje nové významné zdravotní funkce pro budoucí verzi Apple Watch, podle nové zprávy z BGR. Firma je prý pracuje na provádění nového monitorování glukózy a vyměnitelných chytrých páscích, jež by mohly dát nové funkce v oblastí zdraví přes Apple Watch.



Obě funkce byly už minulosti naznačeny, ale BGR říká, že funkce by mohly být brzy, tím je tedy myšlena vývojářská konference WWDC 2017.

V dubnu vyšla zpráva od CNBC, že Apple má tým biomedicínských inženýrů pracujících na vývoji senzorů pro neinvazivní monitorování hladiny glukózy v krvi. BGR tvrdí, že Apple najal více než 200 odborníků v oblasti péče o zdraví v posledním roce s cílem „inovace ve zdravotním prostoru“ prostřednictvím funkce monitorování glukózy, která bude vydaná v „nadcházejících Apple Watch.“

Na stránkách se také uvádí, „Apple pracuje na vyměnitelných chytrých páscích pro hodinky“, které by dokázali přidat „různé funkce“ pro Apple Watch. Možná by bylo vhodné sledovat hladinu glukózy v krvi prostřednictvím některého z těchto chytrých pásků, spíše než přidání do samotných hodinek.

Spolu s páskem na měření glukózy bychom s mohli dočkat i pásku s přídavnou baterií. Ty se začali objevovat ihned po zahájení prodeje prvních Apple Watch, ale produkty neměli certifikaci, takže byly nefunkční. Připojení v takovém případě musí být totiž přes diagnostický port na Apple Watch a ten Apple nikomu nepovolil.

Představení nových Apple Watch bychom se mohli dočkat už v červnu na WWDC 2017, ale do prodeje půjdou nejspíše až na podzim letošního roku.

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com