Nová studie porovnávala přesnost sedmi různých posilovacích trackerů. Apple Watch z tohoto testu vyšly s nejmenším procentem chyb při měření srdečního tepu. Další přístroje byly Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn a Samsung Gear S2.



Výzkumníci se rozhodl zjistit, přesnost přístrojů na zápěstí při nošení na měření jak tepové frekvence, tak i energetický výdej, nebo-li spálené kalorie prostřednictvím fyzické aktivity. Tohoto výzkumu se zúčastnilo celkem 60 dobrovolníků, včetně 29 mužů a 31 žen, z nichž každý měl na sobě několik fitness monitorů a měřilo se při jízdě na kole, běhu a chůzi.

Údaje shromážděné z fitness zařízení byly srovnatelné s elektrokardiografem (EKG) pro měření tepové frekvence a dále klinický stupeň nepřímé kalorimetrie (měření kyslíku a oxidu uhličitého vyloučeného při dýchání) pro měření spálených kalorií. Míra tolerance byla stanovena na 5 procent.

Napříč všemi jednotlivými druhy, Apple Watch měly nejnižší chybovou tepovou frekvenci na 2 procenta (1,2% na 2,8%), zatímco Samsung Gear S2 měly nejvyšší míru chyb na 6,8 procenta (4,6% až 9%). Apple Watch byly rovněž pozoruhodně přesnější na měření tepové frekvence během testu chůze, než konkurenční produkty.

Když přišlo na měření kalorií, tzn. kolik kalorií bylo spáleno v průběhu aktivity, tak byla míra chyb napříč všemi zařízeními od 27,4 procenta (Fitbit Surge) až po 92,6 procent (PulseOn). Ačkoli žádné zařízení nebylo příliš přesné, tak Apple Watch dělaly nejlepší výsledky v odhadování energetického výdej.

Zdroj: macrumors.com