Apple Watch Series 1 jsou mezi námi již od dubna 2015. Po dvou letech začínají baterie u prvních modelů ztrácet kapacitu. Jak tuto situaci řešit? Podíváme se na tento problém důkladněji. První, co Vás napadne, je řešit tento problém v rámci záruky.



Pokud jste koupili Apple Watch na fyzickou osobu, máte záruku 24m. Jak bude na tento problém nahlížet záruční servis?

V první řadě si musíme uvědomit rozdíl v pojmech „záruční doba“ a „životnost“. U baterií, ale třeba i žárovek a jiných věcí, je nutno tyto pojmy rozlišovat. Životnost výrobku může být kratší, ale i delší než záruční doba. Záleží především na frekvenci používání výrobku.

Na baterie se vztahuje záruční doba v trvání 24 měsíců, stejně jako na jakékoliv jiné spotřební zboží. Záruční dobu ovšem nelze zaměňovat za životnost výrobku.

Životnost baterie je nejčastěji spjata s počtem nabíjecích cyklů, což se ovšem velmi špatně počítá a dokazuje. Proto se většinou používá paušální doba životnosti 6 měsíců. Jedná se ale o životnost baterie nikoli o její záruční dobu!

Co to znamená v praxi? Pokud budete po roce užívání notebooku reklamovat baterii, že vydrží pouze 20 minut, tak s reklamací neuspějete. Pokud vám ovšem baterie po roce užívání např. vyteče, jedná se o vadu materiálnu nebo provedení a v tomto případě by měla být reklamace uznána.

Záruční doba na baterie je tedy 24 měsíců, ale nevztahuje se na pokles kapacity, která je způsobena běžným užíváním.

Dále Vás možná napadne „nechám si vyměnit baterii u Apple“. Neporuším záruční podmínky a pokud se mi s Apple Watch něco do 24 měsíců stane, budu to moci řešit záruční opravou.

Apple Vám vymění baterii u iPhone, nikoliv však u Apple Watch. Jediná cesta je přes službu Apple exchange. Tedy placenou výměnu celých hodinek!

Apple servis iDirection Vám baterii v Apple Watch vymění!  Cena této opravy se pohybuje okolo 1800 s DPH.

Pokusíme se Vám takovou výměnu popsat.

1.  Nejprve je nutné Apple Watch otevřít. Jedná se o nejnáročnější úkon. Celý horní panel je přilepen a usazen do pouzdra hodinek.

2. Po sejmutí horního panelu musíme velmi opatrně původní baterii vyjmout. Pod horním panelem s LCD displejem je totiž uložen modul

„Taptic engine“ Tento modul se stará o haptickou odezvu Vašich Apple Watch podobnou té u iPhone 6s a 7

3. Po výměně baterie je nutné vše opět perfektně zapasovat do pouzdra a usadit horní panel s LCD displejem.

Výměnou baterie samozřejmě dochází k porušení záručních podmínek stanovených prodejcem a doporučujeme jí provést po ukončení standardní záruční doby 24 nebo 12 měsíců.

Možnost další servisní podpory na dotaz.

Telefonicky: 223 001 190  Emailem: [email protected]  nebo navštivte naší pobočku na adrese Rostislavova 1383/4 Praha 4 Nusle.