Společnost Netflix, dnes oznámila zvýšení cen předplatného „Základní“ z 8$ na 9$/měsíčně, „Standardní“ v HD z 11$ na 13$/měsíčně a 4K „Premium“ ze 14$ na 16$/měsíčně. Zlatá doba Netflixu už pomale končí.



Podle zprávy CNBC se změny projeví okamžitě pro nové zákazníky, kteří se přihlásí do Netflixu, zatímco současní zákazníci budou v současné době své dosavadní ceny a během následujících tří měsíců se objeví zvýšení cen. Zvýšení představuje skok mezi 13 a 18 procenty, což je největší nárůst ceny Netflixu od jeho uvedení na trh před 12 lety. 

Dnešní zpráva říká, že dodatečné peníze budou použity na zaplacení vznešené investice společnosti Netflix do původních sbírek a filmů, stejně jako na financování dluhu, který nedávno přijal, aby „odrazil streamingové hrozby“ od společnosti Apple, Disney a dalších.

Netflix rozšiřuje svůj originální katalog sbírek a filmů, protože další společnosti odstraňují svůj obsah ze svých služeb a vytvářejí vlastní platformy, stejně jako Disney bude dělat filmy Marvel a Star Wars v tomto roce.