V dubnu ransomwarová skupina REvil zaútočila na dodavatele Apple společnost Quanta Computer a dokázala ukrást schémata nastiňující design 14palcových a 16palcových MacBooků Pro, které byly představeny začátkem tohoto týdne.



Ze schémat skutečně unikly informace a v té době REvil pohrozil, že vydá další dokumenty, pokud Apple nezaplatí do 1. května výkupné ve výši 50 milionů dolarů. Situace se změnila o několik dní později a REvil záhadně odstranil všechny dokumenty a hrozby vydírání související se společností Apple z jeho webových stránek. Od té doby jsme neslyšeli nic dalšího, ale ukázalo se, že probíhala operace ve více zemích, která měla zničit tuto skupinu. Podle agentury Reuters se tento týden spojilo několik vládních agentur, aby nabouraly REvil a odpojily jej.

Jedna osoba obeznámená s událostmi uvedla, že zahraniční partner vlády USA provedl hackerskou operaci, která pronikla do jejich počítačové architektury. Bývalý americký úředník, který hovořil pod podmínkou anonymity, uvedl, že operace je stále aktivní.
Blog společnosti REvil, který byl použit k úniku ukradených dokumentů, byl přesunut do režimu offline a již není k dispozici. REvil byl také zodpovědný za květnový kybernetický útok na Colonial Pipeline, který způsobil nedostatek plynu na východním pobřeží Spojených států.