Funkce Street View v aplikaci Mapy Google je k dispozici již 15 let a na oslavu tohoto výročí Google zavádí možnost prohlížet historické snímky při jejím používání na iOS a Androidu.



V režimu Street View mohou uživatelé prohlížet historické snímky tak, že nejprve klepnou kamkoli na fotografii, aby se zobrazily informace o místě, a poté stačí vybrat „zobrazit další data“, abyste získali přístup k historickým snímkům. Google říká, že tato funkce může zobrazovat snímky datované až od vydání Street View v roce 2007, v místech, kde byla v té době dostupná. Současně Google také oznámil, že příští rok nasadí novou kameru, která pořídí více vysoce kvalitních snímků na hůře dostupných místech. „Momentálně testujeme novou kameru, která bude plně spuštěna příští rok, aby nám pomohla pořizovat vysoce kvalitní snímky na více místech.“

„Tato nová kamera využívá veškerý výkon, rozlišení a možnosti zpracování, které jsme zabudovali do Street View, a zmenšuje jej na ultrapřenosný kamerový systém, který je zhruba velký jako domácí kočka. Ale na rozdíl od domácích koček je připravena pořídit kvalitní snímky téměř kdekoliv.“ Google říká, že nová kamera váží méně než 15 liber, což umožňuje její přepravu kamkoli, a je navržena tak, aby byla modulární, takže lze přidat komponenty pro shromažďování snímků s ještě užitečnějšími detaily, jako je značení jízdních pruhů nebo výmoly. Kameru lze také připevnit na jakékoli vozidlo se střešním nosičem a ovládat ji přes mobilní zařízení.