logic pro x



logic pro xLogic Pro X

V první řadě prostředí Logicu Pro X se velmi změnilo. Apple vsadil na tmavší barvy a zvolil černou a tmavě šedou kombinaci. Na tlačítkách je nyní mnohem více zřejmé je-li jejich funkce zapnutá, nebo naopak vypnutá. Knihovnu najdeme po levé straně a hlavní lištu nahoře.

Drummer je nová funkce, ve které máme automatického bubeníka a ten se přizpůsobí právě hrané skladbě. Na výběr je z 15ti různých stylů. Drummer mění dynamiku hry podle skladby včetně akcentů a má také dva režimy. V jednom z nich není nutné nic nastavovat, ten druhý je producentský, kde uživatel přebírá kontrolu nad pluginem a má zde možnost nahrávání jednotlivých částí bicí soupravy do stop.

Flex Pitch je další nová funkce, díky které máte možnost upravit například falešný zpěv. Tato nová funkce analyzuje celou stopu a označí v ní jednotlivé noty, následně lze s jejich výškou pohybovat. Možnost opravy hlasu nebo případně i nástroje je buď automatická nebo manuální.

Track Stacks je novinka, dík niž můžete sloučit více stop do jedné a udělat z nich jeden Aux kanál. Jde tedy vytvořit vrstvené nástroje nebo měnit presety. Můžete tedy dát dohromady více virtuálních nástrojů. Track Stracks nabízí možnost ukládání jako samostatné presety. Smart Controls zase nabízí možnost měnit parametry ve více pluginech zároveň. Tedy pro basovější zvuk stačí táhnout jeden posuvník a tím se změní nastavení v ekvalizéru i v compressoru.

Mezi další novinky patří napříkad i arpeggiator, který je nyní rovněž pokročilý. Knihovna obsahuje 1500 nových zvuků pro klávesisty, kytaristy i simulaci basového aparátu, 800 samplovaných nástrojů, 30 bicích strojů, 3600 Apple Loopů, sedm nových kytarových krabiček, MIDI pluginy, funkce Autosave atd.

Logic Pro X je stále na vysoké úrovni a přidává nové funkce, nové uživatelské prostředí a možnosti ovládání díky iPadu.

Logic Pro X je ke stažení v App Store za 179,99 €

 

 

 

main stageMainStage 3 a Logic Remote

MainStage má nyní, stejně jako Logic Pro X, nový vzhled i Smart Controls a spolecně jsou kompatibilní. Najdeme zde i nové nástroje. MainStage je určen pro živá vystoupení. Logic Remote pro iPad je novinka, díky které můžete ovládat Logic Pro X na tabletu. Nejedná se jen o základní funkce, ale je možné měnit i podrobná nastavení. Pracuje přes Wi-Fi připojení. Logic Remote najdeme v App Store zdarma.

Mainstage je ke stažení v App Store za 26,99 €