ios_9_iconV druhé beta verzi iOS 9, která je stále přístupná pouze vývojářům, se Apple zaměřil na zvýšení výkonu, opravu chyb, úpravu designu, razantní zvýšení pohotovostní doby, a taky na některé další méně viditelné novinky. O následujících funkcích operačního systému iOS 9, přestože nejsou podstatné, Apple nemluvil.



Automatické a dočasné uvolnění místa pro instalaci iOS 9

Jde o funkci, která při instalaci nové verze iOS dočasně smaže aplikace z přístroje a po následné instalaci iOS dojde k jejich opětovnému stažení a to v případě, že nebudete mít dostatek místa pro instalaci nového iOS. S tímto problémem se mohli setkat hlavně pak majitelé iPhone 4s v 8GB verzi.

ios9installsize

Vyhledávání s lepšími možnostmi nastavení

I vyhledávání nyní dokáže být efektivnější a zobrazit více výsledků. V Nastavení je pak možné upravit, jaké aplikace chcete zahrnout do vyhledávání.

Změna ikony

Podcasty mají přepracovanou ikonu a bylo upraveno rozmístění ovládacích prvků

podcastsicon

Změna názvu aplikace

Aplikace Apple Watch má v názvu pod ikonou již pouze „Watch“.

applewatchiphoneicon

Blokování obsahu v Safari

Blokování obsahu v prohlížeči Safari je skryto do Content Blockeru. Nové volby pak budou doplněny do lišty a panelu oblíbených položek.

safarisettings

„Pinch to Zoom“ i ve videu

Během sledování videa teď nově můžete sevřením či rozevřením dvou prstů na obrazovce přiblížit nebo oddálit obraz, stejně jako při práci s fotografiemi.

Zdroj: redmondpie.com