appgratis



12 milionů lidí je neskutečný počet uživatelů, těm a dalším budoucím nechal Apple smazat aplikaci ve svém App Storu. Jednoduše z důvodu, že aplikace porušovala pravidla App Storu. Aplikace podporovala malé vývojáře, kteří nemají možnost se dostat na přední příčky App Storu a tak jsou ukryté mezi dalšími 800.000 aplikacemi. AppGratis ukazovala aplikace jiných vývojářů, kteří rozhodně stáli za zveřejnění a trvalo jim dlouho dobu, než jí vypracovali do finálové verze. Ovšem bez velké mediální podpory např. i ze strany App Storu na hlavní stránce mají tyto aplikace zapomenutý konec. Rozhodnutí Applu zklamalo nejen 45 zaměstnanců této aplikce, ale i další miliony budoucích uživatelů.

Aplikace porušovala tato pravidla:

  1. Aplikace, které prezentují aplikace jiných vývojářů než Vašich vlastních podobným principem jako App Store, budou odmítnuty.
  2. Aplikace nesmějí používat Push notifikace k odesílání reklam, promoci nebo přímý marketing jakéhokoli druhu.

 

Výhoda pro uživatele, kteří aplikaci ve svém iPhonu nebo dokonce před týdnem schválené HD verzi pro iPad už vlastní je ta, že aplikace jim bude dále fungovat, dokud si jí sami neodstraní ze svého iOS zařízení. Bohužel další vývoj této aplikace není vůbec jasný, spekuluje se, že aplikace AppGratis přejde ke konkurenčnímu Googlu, konkrétně k jejich obchodu Google Play.

 

Zdroje:  AppGratis9to5mac, LsA