WWDC 2013 - iconNa letošním červnové konferenci WWDC 2013 by měla být představena nová generace MacBooku Pro. Apple by měl vyřadit ze svého nejúspěšnějšího laptopu SuperDrive mechaniku a tím se získá i tenší tělo stejně jako je to řešeno např. u MacBooku Air, který se dělá pouze bez SuperDrive mechaniky. Důležitým faktorem je i to, že Apple vyřadil ze své nabídky nejvýkonější MacBook Pro 15″.



Analytik Ming-Chi Kuo napsal, že na WWDC bude představena nová generace všech notebooků od Applu. Úpravy by se měli týkat hlavně nového procesoru Haswell a samotné notebooky by se měli začít vyrábět v průběhu květa před zmíněnou konferencí. Ovšem toto tvrzení má i své „ale“ konkrétně MacBook Pro 13″ je nejprodávanějším notebookem od Applu a to hlavně i v zemích s několikaletým zpožděním technologií, takže SuperDrive mechanika a Ethernový konektor na internet je u toho laptopu potřebný, ovšem u MacBook Pro s Retina displejem tyto dva důležité faktory chybí a to by mělá být i další cesta nové generace MacBooků Pro.

Další důležitou částí je MacBook Air, ten by neměl dostat nový Retina displej tak jako tomu je o verze Pro. Důvod je jednoduchý, Apple chce zachovat tloušťku a dosavadní cenu MacBooku Air.

Krátce po představení by měli být nové MacBooky Pro v prodeji. MacBook Pro s Retina displejem pak bude v prodeji min. o pár týdnů později, kvůli složitější technologii ve výrobě.

MacBook Pro s Retina displejem - icon

Zdroj: MacRumors | LsA