iPad mini s Retina displejem iconJeště nevlastníte iPad nebo iPad mini a neustále Vám toto zařízení leží v hlavě, přemýšlíte a váháte? Možná by pro Vás bylo užitečné se zamyslet nad rozhodující variantou, zda Wi-Fi nebo Cellular.

Často příchází do hlavy myšlenka s ušetřením peněz za Cellular variantu, proč? K čemu? Mám přeci mobilní internet ve svém iPhonu, vytvořím si hotspot, připojím na iPadu a problém je vyřešen. Ne vždy je toto řešení radostné, ale ano, je finančně přijatelnější než Cellular verze. Ovšem vytvoření osobního hotspotu z iPhonu Vám bude velmi ubírat už tak ze slabé výdrže baterie (problém s baterií mají všechny smartphony stejné). Takže je dost možné, že díky pár desítkám minut si potom nezavoláte už ani pomoc v případě potřeby. Navíc i po vytvoření hotspotu v iPhonu se nemusí hned podařit připojení iPadu k iPhonu, mnohdy se toto připojení podaří až na několik pokusů a to Vás zaručeně přestane rychle bavit, vytvářet si hotspot proto, aby se člověk na něco podíval. Pokud plánujete použití Vašeho budoucího iPadu jako navigaci do auta, cloudovou čtečku doma uložených souborů, popř. prohlížení internetu na chalupě, rozhodně doporučujeme se rozhodnout pro variantu Cellular.

Chcete iPad používat doma, kanceláři nebo restauraci? Stačí Vám určitě Wi-Fi varianta, ovšem po zkušenostech Vám bude prohlížení internetu příjmnější z iPadu, takže internetový prohlížeč v iPhonu půjde určitě stranou.