ipad-mini-front-back-smalliPad mini je nejlepší iPad od Applu, které byly vydány, až na jednu zatracenou věc: displej . Dokonce i když máte rádi svůj iPad mini, všichni cítí méněcennost na obrazovce ve srovnání s ostatními tablety, jako je Nexus 7 – natož 9,7″ iPad s Retina displejem. Je to jediná věc, která ho drží zpátky. iPad mini potřebuje Retina displej.



Velkou otázkou je, zda by Apple opravdu chtěl aktualizovat iPad mini po osmi měsících. A proč ne? Apple se již ukázal, že je ochoten udělat novou generaci 9,7″  z iPadu 3. generace na 4. generace o pouhých osm měsíců poté, co byla představena poslední generace, to se dříve nikdy nestalo. Není tedy žádný důvod, proč by toto řešení nemohl Apple udělat znovu s varitantou iPad mini.

iPad mini je neprodávanějším tabletem Applu a je o něj stále velký zájem. Na druhou stranu pokud by byl iPad mini s Retina displejem představen před Vánoci stal by se hitem, ale Apple by musel opatřit opravdu velké zásoby Retina displejů, aby nedošlo k jeho nedostupnosti před tímto nejvýdělečnějším fiskálním kvartálem. Jak to všechno bude se dozvíme už brzy na WWDC 2013, popř. na další každoročně konané konferenci v září. 

ipad-mini-front-back-small

 

Zdroj: CNET | Cult of Mac