iphone 5 - icon30. sprna bude spuštěn v Apple Store obchodech na území USA nový výměnný program, který bude zaměřen na odkup použitých telefonů iPhone, díky tomuto programu si můžete pořídit novější verzi telefonu iPhone se slevou. Program bude zatím spuštěn pouze pro USA, ale dá se předpokládat, že se tato možnost rozšíří i do dalších kontinentů, jako u jiných výměnných programů společnosti Apple.



 

Jak bude výměnný program probíhat:

  1. Zákazník zaměstnanci Apple Store oznámí, že by si rád koupil na protiúčet za svůj starý iPhone novou verzi. Nový iPhone musí být pořízen s úpisem a na místě aktivovaný.
  2. Zaměstnanec Apple Store vloží do svého EasyPay zařízení, které se běžně používá k provádění nákupů a platbám, informace o zákazníkově iPhonu.
  3. Na základě informací vložených do EasyPay bude zákazníkovi navržena hodnota starého iPhonu. Hodnota bude vytvořena na základě následujících kritérií: kvalita displeje, kvalita tlačítek, celkové poškození hardwaru, rýhy, poškození kapalinou a schopnost být zapnut a normálně používán.
  4. Zaměstnanec Apple Store posléze zákazníka upozorní, že pokud na nabídnuté podmínky přistoupí, již nemůže dostat své staré zařízení zpět.
  5. Zákazník nicméně dostane možnost si svůj iPhone před jeho odevzdáním zazálohovat.
  6. Zaměstnanec Apple Store poté poskytne zákazníkovi nový iPhone, dárkový poukaz v hodnotě starého iPhonu a plastovou tašku. Dárkový poukaz musí být použit pro nákup nového iPhonu, nemůže být použit na žádný jiný produkt.
  7. Zaměstnanec Apple Store poté provede transakci za nový iPhone a starý iPhone vloží do plastové tašky.
  8. Stará SIM karta bude předána zákazníkovi a zaměstnanec Apple Store mu nabídne nastavit nový iPhone.

 

 

iphone_4s_apple_store1

 

 

Zdroj: 9to5mac