Sony Cyber-shot iphone iconKvalitní bezdrátový objektiv pro telefon iPhone? Ano, Sony se vydalo touto cestou a den před oficiálním uvedením unikly materiály propagující nové bezdrátové Bluetooth objektivy, které budou kompatibilní i s iPhony. Cena takového objektivu bude od 250 amerických dolarů, tedy 4.882,- Kč. To je vcelku dost za příslušenství k telefonu iPhone, ovšem až uvidíte propagační video na Sony Cyber-shot, pochopíte, že je to kompromis mezi digitální zrcadlovou a fotkou z iPhonu. Tyto objektivy jsou ve dvou variantách, levnější s označením Sony Cyber-shot QX10 bude stát již zmíněných 250 dolarů a druhý objektiv Sony Cyber-shot QX100 bude stát kolem 500-ti dolarů, v přepočtu 9.764,- Kč. Oba objektivy budou dostupné už tento měsíc v černé a bílé barvě. Objektiv Sony Cyber-shot komunikuje s iPhonem pomocí Bluetooth technologie.



Sony Cyber-shot iphone

Sony Cyber-shot QX10 bude vybaven 1/2,3 palcovým Exmor CMOS senzorem s 18,9 MPx a objektivem Sony G9. Optický zoom bude 10-násobný.

Sony Cyber-shot QX100 bude obsahovat 1″ Exmor CMOS snímač s rozlišením 20,9 MPx. Optika bude Carl Zeiss. Optický zoom až 3,6×. Objektiv bude mít slot až na 64 GB microSD paměťové karty. Tento dražší model nabídne funkce navíc: manuální ostření, priorita clony a lepší vyvážení bílé.

Zdroj: AppleInsider