iOS 7 - iconNapsali jsme pár užitečných rad, jak se vyhnout případným problémům a komplikacím, pokud se chystáte instalovat iOS 7 na svůj iPhone, iPad, iPad min nebo iPod touch.



 

Ověřte své zařízení

Podívejte se na podporovaná zařízení pro iOS 7, samozřejmě u nejstarších zařízení, jako je iPhone 4 a iPad 2, je potřeba počítat s pomalejší plynulostí celého systému.

ios7-compatible kompatibilita podporovane podporovana zarizeni

 

Zálohujte

Jako u každe instalace nového systému, tak i v provozu zařízení je potřeba mít svá cenná data zálohovaná. Určitě byste neradi spustili nový iOS 7 a zjistili po spuštění, že jste přišli o své fotografie. Možnost zálohovat máte přes iCloud přímo do iTunes, nebo můžete ručně zálohovat již zmiňované fotografie či videa přetažením do složky tzv. old metodou, popř. můžete uložit své fotografie, videa na cloudová úložiště Dropbox nebo Google Drive. Kontakty, zprávy a kalendář se synchronizuje automaticky buď na iCloud, nebo přímo do iTunes aplikace, samozřejmě se synchronizují s aplikací v OS X (Kontakty, Kalendář, iMessage zprávy). Vytvořené playlisty s hudbou a videi Vám zůstanou uložené v iTunes.

 

Aktualizujte

Před samotnou instalací iOS 7 se ujistěte, zda máte aktuální verzi aplikace iTunes na svém Macu OS X/Win zařízení. To stejné platí i o aktuálních verzích aplikací.

 

iOS 7 Golden Master a iOS 7.0

Vývojáři měli možnost instalovat v den Keynote 2013 iOS 7 Golden Master, tato verze je totožná s iOS 7.0, která bude uvolněna pro širokou veřejnost 18. září 2013. Majitelé iOS 7 Golden Master budou mít možnost instalovat až další verzi, např. iOS 7.0.1

 

Dostatek místa

K instalaci nového iOS potřebujete samozřejmě více volného prostoru, což u iOS zařízení s 8GB nebo 16GB verzí může dělat problém. Proto je dobré probrat své aplikace, možná naleznete aplikace a hry, které vlastně ani nevyužíváte, nebo můžete např. hry odstranit ze svého zařízení a ponechat svá data v Game Centeru, díky tomu nepříjdete o své vyhrané score. Aplikace, které zabírají hodně místa můžete pouze dočasně odstranit. App Store si pamatuje, které aplikace jste stáhli, proto se nemusíte bát například toho, že budete muset znovu platit za již jednou zakoupenou aplikaci v App Store obchodě.

Pokud využíváte kancelářský balíček iWork, který obsahuje Pages, Keynote a Numbers, budou Vaše data zálohována na iCloud, proto si můžete své dokumenty po opětovné instalaci zase stáhnout.

Další možností, jak ušetřit místo, je pročistit zařízení od zanesených souborů, které zanechaly stopy např. po nezdařených instalacích některých aplikací a her, či uložené stránky pro offline čtení v prohlížeči. K takovému pročištění zařízení můžete využít přímo iOS aplikaci iClean, o které jsme už psali.

Zda máte dostatek místa nebo ne Vás iTunes upozorní ještě před samotnou instalací iOS 7

 

Podívejte se na článek ve kterém je návod jak instalovat iOS 7!