keynote event 2013_event_invite iconDnes v úterý 10. září 2013, v Kalifornském městě Cupertino, kde je centrála Applu, přesněji v budově s označením 4 Infinite Loop, se odehrál jeden z každoročních eventů. Podzimní představování nových produktů společnosti Apple nese každoročně označení Keynote Event. I přes to Apple udělal na tomto eventu velké změny, do sálu totiž mohou pouze větší a převážně americká média, jedná se tedy spíše o „intimní představení“. Hned u vstupu na novináře čekal slavný citát Steva Jobse, na který se můžete podívat zde. Před začátkem celého eventu hrály v sále skladby jako je např. Walking in your footsteps. Konference začala přesně v 19.00 hodin SEČ, kdy sál přivítal CEO Tim Cook a ihned prohlásil, že dnešním dnem příjde něco speciálního.



Tim Cook

 

iTunes Festival London 2013 - icon

 iTunes Festival 2013

Hned na zahájení konference zazněla slova o letošním iTunes Festivalu. Na iTunes Festival byla veliká poptávka o lístky, téměř 20 milionů lidí chtělo být svědky tohoto festivalu, na kterém vystoupí Elton John, Justin Timberlake, Katy Perry a další. Tento festival zahájila Lady Gaga 1. září 2013.

 

 

Gold zlatý iPhone 5S iconiPhone 5S

Je to nejvíce promyšlený telefon dopředu s neuvěřitelnou technologií a bude nabízen ve 3 variantách a to v černé, zlaté a stříbrné. Je vyroben z vysoce kvalitního hliníku s broušenými zkosenými hranami. Tým při výrobě tohoto iPhonu pečlivě zvažoval každý detail. iPhone 5S bude velkým skokem kupředu, nabídne totiž procesor A7 a 63-bitový chip. Svět tak má první a jediný smartphone s 64-bitovým čipem. Procesor je tak 2x rychlejší než u iPhonu 5 a 40x rychlejší než první iPhone. Samozřejmě pro iPhone 5S nebude problém, aby pracoval s aplikacemi, které byly navrženy pro 32-bitový čip. Další skvělou vlastností je úžasná grafika, která na Keynote Eventu byla předvedena na hře Infinity Blade III. Procesor M7 měří akcelerometr, kompas, gyroskop a společnost Nike vytvořila novu aplikaci s názvem Nike+ Move s GPS sledováním činnosti.

iPhone 5S icon

Baterie vydrží přes 10 hodin na 3G a 250 hodin v pohotovostním režimu.

iphone2013-0140

Protože lidé milují focení, Apple chtěl představit něco lepšího a tím je nová kamera, která má 5 elementů, Applem navržená pro objektiv f/2.2. Fotoaparát nabídne vyvážení bíle, expozice, vytváření dynamického místního tónu mapy, Matrix autofokus s 15-ti zónami a to všechno automaticky.

iPhone 5S duální blesk icon

 

Zároveň má duální blesk, tedy 2 LED diody.Jednou z nich je bílá a druhá má zabarvení do jantarové barvy. Posoudit rozdíl můžete na následující fotografii. Fotografie díky dvou LED diodám získá správné vyvážení barev.

iphone2013-0179

K dispozici je také nový režim – 10 snímků za sekundu.

iphone2013-0180

Rychlý procesor A7 vybere automaticky v reálném čase ty nejlepší fotografie. Nová funkce Slo-Mo zachycuje HD video v rozlišení 720p na 120fps. 28-megapixelové panorama, kdy iPhone upraví úroveň expozice automaticky při posouvání.

LB_8413

Třetím rysem je především bezpečnost. Nejběžnější způsob je nastavit heslo, to už bude snadné díky senzoru otisků prstů, který se jmenuje Touch ID. Nový senzor Touch Id je 70 mikronů tenký, nabídne 500ppi, skenuje sub-epidermální vrstvy kůže.

LB_8424

Kroužek kolem tlačítka Home Button je jen detekční kruh, který zapne senzor dotykového čidla.

LB_8438

Ověřování a skenování otisků prstů můžete používat například při nákupu aplikací nebo hudby v iTunes.

ku-xlarge

Je možné využívat multiple fingerprints, ten využívá kapacitní technologii pro čtení otisků prstů. Zároveň Shiller prezentoval na pódiu tři přelomové technologie A7 procesor, kameru a Touch ID.

iPhone 5S home button gold

Cena iPhonu 5S bude 199 dolarů za 16GB model. K dispozici budou i nové obaly v různých barevných kombinacích. Předprodej začne již 13. září a 20. září bude v prodeji v USA, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Japonsku, Singapuru a Anglii.

iPhone 5S gold

 

 

iphone 5C iconiPhone 5C

Phil Schiller představil novou pětkovou řadu telefonu iPhone, která nabídne více zábavy a více barev. Jedná se o zelenou, bílou, modrou, růžovou a žlutou. Celý zadní kryt je vyroben z jednoho dílu a na první pohled vypadá opravdu jako plastový iPhone 5. Apple představil k tomuto telefonu svůj obal ze soft-feelové silikonové pryžé a společnost nabídne hned několik možností vzorů. iPhone 5C je vyroben z pevného materiálu, potažen polykarbonátem a nabídne 4″ Retina displej, procesor A6, tedy výkonnější než iPhone 5 s baterií o větší kapacitě. Fotoaparát bude mít stejný jako iPhone 5, tedy 8-megapixelový, na přední straně potom bude HC kamera na FaceTime. Podporuje LTE síť a nabídne dvoupásmovou Wi-Fi, Bluetooth 4.0. Na konstrukci iPhonu 5C vydal celý tým maximální úsilí, řekl Jony Ive. Ocelový rám bude sloužit jako anténa. Celý iOS 7 je navržen tak, aby tapety v iOS 7 ladili s barevnou variantou telefonu iPhone 5C.

obaly iPhone 5C icon

Jeho cena bude 99 dolarů za 16GB verzi a 199 dolarů za 32 GB verzi. Pokud si ho budete chtít zakoupit na dvouletý paušál, bude stát 29 dolarů.


iPhone 5C iPhone 5C modrá icon iPhone 5C zelená icon iPhone 5C růžová icon iPhone 5C žlutá icon

 

 

iOS 7 - iconiOS 7

Ještě během dnešního dne, tedy 10. září 2013, bude zveřejněn iOS 7 Golden Master pro vývojáře a 18. září bude iOS 7 zveřejněn téměř pro 700 milionů zařízení. Je to tedy 3 měsíce od WWDC 2013, kde byl iOS 7 představen, ale stahovat jej mohli pouze developeři. Craig na jevišti pronesl, že vyhledávání s iOS 7 bude nyní o mnoho jednoduší, jelikož funguje přes vyhledávač Bing. Fotogalerie se bude řadit podle data pořízení fotek tak, jak jsme mohli vidět u iOS 7 na Preview pro developery. Po kliknutí v levém rohu fotografie můžete ihned sdílet fotografie na sociální síť, nebo jej zaslat přátelům přes mail či iMessage. iOS 7 bude dostupné pro iPhone 4, iPad 2. generace, iPad mini a iPod touch 5. generace a novější zařízení.

 

 

 

music-ios-7-icon-256Hudba

Tim Cook poděkoval za tři desítky let práce a pozval na pódium jeho společného přítele s týmem Applu Elvise Costella, který před celým sálem zahrál na kytaru, zazpíval a poté odhodil svůj klobouk mezi dav novinářů. Elvis Costello tak udělal příjemné zpestření Keynote Eventu, které zakončil písní „Tripwire“

LB_8576

 

itunesradio_iconiTunes Radio

Je další novou funkcí, kterou obsahuje iOS 7.

 

 

iWork - iconiWork

iWork je jednou z nejprodávanějších aplikací mobilní produktivity na libovolné platformě a díky tomu bude všech těchto 5 aplikací, tedy Pages, Keynote, Numbers, iMovie, iPhoto pro nově zakoupené iOS zařízení zdarma. Při nastavení nového zařízení budete automaticky dotázáni, zda chcete aplikace stáhnout.