Touch ID iconiPhone 5S obsahuje zcela nový prvek, který jsme u dřívějších Apple zařízení neměli možnost potkat, tady je pár podrobností o Touch ID přímo od tiskového mluvčího společnosti Apple, který sdělil informace deníku Wall Street Journal. V případě poškození nebo dočasné nefunkčnosti senzoru budete muset zadat i bezpečností kód, tak jak ho známe dnes u uzamknutého iPhonu.



Tiskový mluvčí prozradil, že Apple s jeho Touch ID je o dost lepší než čtečky otisků prstů, jak je můžeme znát např. z notebooků jiných značek, ovšem i Touch ID může selhat v situacích, kdy máte namazané ruce krémem, spocené nebo vlhké články prstů či zjizvené prsty.

Pokud tedy nepoužijete během 48 hodin Touch ID, bude po Vás iPhone automaticky požadovat bezpečnostní kód, tato funkce je nastavena kvůli obejití Touch ID hackery.

Novou oficiální zprávou je to, že Touch ID dokáže spravovat až 5 prstů zároveň, díky tomu se nemusíte omezovat např. pouze na jeden prst, kterým odemknete svůj iPhone. Zároveň bylo zveřejněno, že funkce Touch ID nemohou využívat vývojáři třetích stran, je to samozřejmě jeden z faktorů, který přispívá k bezpečnosti.

Touch ID nyní můžete používat na telefonu iPhone 5S k odemknutí telefonu a k ověření hesla v iTunes App Store obchodě.

Touch ID icon

 

Zdroj: 9to5mac