Touch ID iconApple představil na Keynote eventu 2013 nový iPhone 5S, ten obsahuje jako jeden z hlavních lákadel Touch ID (senzor otisků prstů), pánové z Chaos Computer Club prohlásili, že dokáží Touch ID obejít. Touch ID tak díky tomu trochu ztrácí svůj význam a exkluzivitu.



Aby toto tvrzení potvrdili, natočili následující video, ve kterém jde poznat, že pánové byli trochu nervozní. Napřed ukazováčkem aktivují Touch ID, potom si prostředníček překryje kouskem latexu s okopírovaným otiskem prstu a na druhý pokus zařízení odemkne. Apple o tomto postupu byl už informován, ale nutno podotknout, že společnost se nedokáže ubránit okopírovanému otisku prstu. 

Jak vytvořili kopii otisku prstu?

Vyfocený otisk prstu v rozlišení 2400 dpi. Výsledný obrázek je vyčištěn, převrácen a laserem vytištěn tlustým tiskem v rozlišení 1200 dpi na průhledný list. Nakonec se na vzor natisknutý na průhledném listu namaže růžové latexové mléko nebo bílé lepidlo na dřevo. Jak tato hmota zaschne, tenký latexový plátek se sejme z listu se vzorem, dýchne se na něj pro navlhčení a potom se umístí na senzor pro odemknutí Touch ID.

 

Zdroj 9to5Mac