LTE sítě logo - iconČeský operátor T-Mobile, jako první přichází s pokrytím LTE sítě v Praze a Mladé Boleslavi. Do konce roku by pak měla být pokryta zhruba polovina populace Prahy. Další rozvoj LTE úzce souvisí s výsledky aukce kmitočtů. Dále T-Mobile zveřejnil tyto informace:



Postup k aktivaci LTE sítě na telefonu iPhone 5 a iPhone 5s:

Pro zpřístupnění LTE je nutné provést aktualizaci firmware telefonu na verzi 7.0 nebo vyšší a nastavení operátora T-Mobile CZ 15.1 nebo vyšší. Telefon by měl sám automaticky zobrazit výzvu k aktualizaci firmware a nastavení operátora.

Pokud telefon automaticky nenabídl aktualizaci firmware, můžete vyvolat dotaz na aktualizaci manuálně:

  1. Ujistěte se, že je telefon nabitý nebo připojený k nabíječce.
  2. Ujistěte se, že je telefon připojený k internetu přes WIFI.
  3. Vstupte do menu Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.
  4. Telefon provede kontrolu dostupnosti aktualizace, a pokud bude k dispozici, dojde k její mu stažení a instalaci. Řiďte se pokyny na displeji telefonu.

Po aktualizaci je zvolený automatický výběr nejrychlejší sítě včetně LTE.

V čem je LTE lepší?

LTE je technologie mobilního internetu, která přináší výrazně vyšší rychlosti stahování i odesílání dat a kratší odezvu. Rychlost až 100 Mb/s umožní třeba sledování online videa ve vysokém rozlišení (např. televize či filmy), poslech internetových rádií v nejvyšší kvalitě, hraní online her, bleskurychlé nahrávání fotografií a sdílení zážitků.

Které tarify jsou vhodné pro LTE?

Nejmodernější technologii LTE si nyní můžete užívat ve všech datových tarifech nebo balíčcích, které máme v nabídce. Zejména v tarifech Mobilní internet 10 GB, S námi bez hranic a S námi bez hranic+ včetně podnikatelských variant si LTE užijete opravdu naplno, protože právě v těchto tarifech jsme uvolnili rychlost datových přenosů až na 100 Mb/s pro stahování a 37,5 Mb/s pro odesílání.

LTE sítě T-Mobile

Mapa pokrytí LTE sítě:

lte-t-mobile-rijen2013

 

Zdroj: t-mobile.cz/LTE