abeceda-pro-detiAbeceda pro děti od předního tvůrce výukového softwaru v ČR. Hry s písmenky jsou určeny pro děti ve věku 4-7 let.



Aplikaci si můžete stáhnout za 3,59 € v App Store obchodě.

Aplikace obsahuje 8 her :

  1. Abeceda
  2. Velká písmena
  3. Malá písmena
  4. Najdi kartičku
  5. Tvoření slov
  6. Písmena ve slově
  7. Pexeso
  8. Najdi poslední písmeno

Popis aplikací:

  1. ABECEDA – Jednoduché listování abecedou, kde se děti naučí názvy a vzhled písmen.
  2. VELKÁ PÍSMENA – Děti se učí velká písmena ve spojení se slovem. Např. O jako OHEŇ , A jako AUTO. Písmena se zobrazují s obrázky v náhodném pořadí. Hra obsahuje celkem 135 pěkných ilustrací, pro každé písmeno 5 obrázků.
  3. MALÁ PÍSMENA – Tato hra je stejná jako hra č. 2, pouze obsahuje malá písmena.
  4. NAJDI KARTIČKU – Úkolem v této hře je ukázat na obrázek, který začíná na zobrazené písmeno. Např. se objeví písmeno K a pod ním 3 obrázky: čokoláda, dárek, kuchař. Program přečte písmeno a pojmenuje ilustrace ,aby nalezení obrázku nebylo pro děti příliš těžké. Pokud děti kliknou na chybný obrázek ozve se: „Chyba, to bylo č jako čokoláda“. Při správné volbě se ozve: „K jako kuchař “ a malý předškolák je pochválen.
  5. TVOŘENÍ SLOV – Děti v této hře otáčejí políčka a postupně tak sestavují slovo namalované na obrázku. Obrázek je schovaný (za oponou) a s každým novým písmenkem se trochu poodkryje. Po otočení všech písmenek se přečte vytvořené slovo a ukáže se celá ilustrace.
  6. PÍSMENA VE SLOVĚ – Úkolem v této hře je najít písmena ve slově. Např. se zobrazí slovo „KUCHAŘ“ a úkolem pro děti je najít písmeno Ř. Pokud kliknou na špatné písmenko, vysloví se chybně zvolené písmeno a povzbudí začínajícího čtenáře k dalšímu pokusu. Při správné volbě program děti pochválí a zobrazí další slovo. Pokud děti najdou správné písmeno hned napoprvé dostanou hvězdičku. Za 8 hvězdiček je čeká překvapení.
  7. PEXESO – Na ploše je 16 kartiček. Je to modifikace hry pexeso, kdy musíte spojovat písmeno s obrázkem (A + AUTO, C + CIBULE atd.).
  8. NAJDI POSLEDNÍ PÍSMENO – Hra se zeptá, které písmeno je poslední ve slově a přečte název zobrazeného obrázku. Pod obrázkem jsou na výběr tři písmena a jen jedno je správné.