AlerGO! iconAlerGO! – Mobilní aplikace, která pomáhá alergikům. Jedná se o aplikaci, která byla vytvořena společností Zentiva, aby alergikům usnadnila přečkat nepříjemné pylové období. Aplikace varuje před aktuálními alergeny, zaznamenává alergické reakce včetně místa a konkrétních projevů alergie, doporučí nejbližší lékárnu a pomocí záznamů pomáhá usnadnit komunikaci mezi pacientem a lékařem.



Mimo tyto funkce také obsahuje herbář českých rostlin s jejich pravidelnou dobou kvetení. Po stažení aplikace si ve svém profilu uživatel nastaví, které pylové alergeny ho ohrožují. Na základě těchto informací pak aplikace poskytuje aktuální pylovou předpověď a varuje před aktivními alergeny. Pokud vás překvapí alergická reakce, jedním klikem ji zaznamenáte. K záznamu se automaticky uloží vaše aktuální poloha, pokud máte povolenou lokalizaci. Pomocí aplikace se ke každému záznamu dají přiložit i konkrétní projevy alergie, a to i zpětně.

Aplikace doporučí nejbližší lékárnu, kde je možné zakoupit lék na alergii, pokud ho zrovna nemáte u sebe. Ve vašem alergickém deníku uvidíte všechny alergické reakce, které jste si zaznamenali, včetně místa, kde vás alergie zastihla, a konkrétních alergických projevů. Záznamy se dají kdykoli zpětně upravovat a upřesňovat. Můžete si je odeslat na e-mail nebo zobrazit v grafu. Přehled záznamů vám pomůže při konzultaci s vaším lékařem. Vedením vašich záznamů v alergickém deníku se mj. také podílíte na tvorbě předpovědi. AlerGO! Lokalizujte své alergeny!

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma v App Store obchodě.