winamp - logo iconI přesto, že aplikace Winamp je na systém Windows, není v ČR jablíčkář, který by tuto aplikaci neznal a nepoužíval na již zmíněném systému. Ovšem Winamp vyšel i pro Mac, sice pouze jako Beta verze, ale plně využitelná aplikace. Winamp byl vždy o krok napřed před konkurencí a byl to velmi vyspělý multimediální přehrávač, ovšem toto tempo stihla konkurence po prvním desetiletí dostihnout.



Kdo za to může? Jedním z hlavních v systému Windows je samozřejmě Windows Media Player, ale i iTunes či VLC, které známe i na Macu v OS X. V roce 2002 koupila Winamp společnost AOL od softwarového studia Nullsoft. Vývojáři se snažili ze všech sil udržet svůj náskok před konkurencí, ale nepodařilo se. Winamp vyšel dokonce i jako multimediální přehrávač pro mobilní telefony se systémem Android. Proto po 15-ti letech Winamp končí a nebudou od 20. prosince 2013 k dispozici.

Pokud nemáte nainstalovaný Winamp pro Mac, máte poslední možnost si ho stáhnout do 20. prosince 2013 kliknutím na tento text.

winamp