Apple Logo inc. - icon Apple se společně s korporacemi jako je Microsoft, Google, Yahoo, Facebook, Twitter, AOL a LinkedIn přidal k otevřenému dopisu s žádostí o změnu reformy NSA a vládního dozoru. Reform Government Surveillance, tak se přesně jmenuje tento dopis, který obsahuje 5 základních bodů a vzkaz předsedovi a členům kongresu.



Národní bezpečnostní agentura (NSA) získává od těchto firem bez jejich svolení citlivé údaje o uživatelích, které následně využívá k jejich monitorování.

5 bodů, které obsahuje dopis:


1. Omezení možnosti vlády sbírat uživatelské informace
2. Dohled a zodpovědnost
3. Transparentnost požadavků ze strany vlády
4. Respektování svobodného toku informací
5. Vyhnutí se konfliktu s vládou

 

Samotný dopis:

Vážený pane předsedo a členové kongresu,

Chápeme, že vlády mají povinnost chránit své občany. Ale odhalení letos v létě upozornila na naléhavou potřebu reformovat postupy vládního dozoru po celém světě. Rovnováha v mnoha zemích se naklonila příliš ve prospěch státu a od práv jednotlivce – práv, která jsou zakotvena v naší ústavě. To podkopává svobodu, kterou všichni milujeme. Je čas na změnu.

Z naší strany jsme se zaměřili na udržení bezpečnějších uživatelských dat nasazením nejnovějších šifrovacích technologii, aby se zabránilo neoprávněnému dohledu na našich sítích, a tlakem na vládní žádosti, aby bylo zajištěno, že jsou zákonné a přiměřené rozsahu.

Apelujeme na Spojené státy, aby se ujaly vedení a udělaly reformy, které zajistí, že dohledové úsilí vlády bude jasně omezeno zákonem, bude úměrné rizikům, průhledné a bude muset podléhat nezávislému dohledu. Chcete-li zobrazit úplnou sadu principů, na podporu, následujte ReformGovernmentSurveillance.com.

S pozdravem,
AOL, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter, Yahoo

prism-slide

 

Zdroj: 9to5mac