iBeacon iconVčera jsme Vás informovali o spuštění nové funkce iBeacon ve 254 Apple Store kamenných prodejnách v USA. Tato funkce Vás má upozornit na aktuální akce a napovídat více k produktům, u kterých se právě nacházíte v prodejně. Analytik Brian Marshall se rozhodl vyzkoušet tuto funkci a napsat své pocity o této službě.



Navštívil proto Apple Store na 5th Avenue v New Yorku a spíše než nadšení z nové služby ho iPhone neustále upozorňoval na možnost využití platební formou EasyPay. Zprávy zasílá iBeacon pomocí notifikací ihned po přiblížení k danému produktu v Apple Store prodejně, ovšem u iPadu a Macu žádné upozornění nepřišlo.

Ano, služba je sice čerstvě spuštěna a nebude možná ze začátku plná výhod, ovšem k zamyšlení přichází fakt, co když máte chvilku a chcete se projít v Apple Store obchodě a porozhlédnout po něčem zajímavém. Vždyť ne každá návštěva obchodu je účelová, ale někdy se stačí pouze dívat po něčem zajímavém, co Vás možná později i nadchne k samotné koupi. K takovému procházení po prodejně je toto notifikační upozornění spíše otravnou funkcí, než užitečným pomocníkem.

iBeacon

 

Zdroj: MacRumors | AppleInsider