facetime icon iSightOvládání fotoaparátu na dálku bylo mnohokrát znepokojující obhájcům soukromí, konvenční moudrost říká, že nebyl žádný způsob, jak vypnout varovnou zelenou diodu.



Ovšem nové důkazy naznačují něco jiného. Marcus Thomas, bývalý zástupce ředitele Operačního technologické divize FBI v Quanticu, řekl v nedávném článku pro The Washington Post, že FBI se podařilo tajně aktivovat kameru počítače bez spuštění varovného zeleného světla, které upozorňuje uživatele na to, že je záznam aktivní. Tento způsob FBI používala a dodnes používá.

Dva studenti z Johns Hopkins zkoumali, jak zakázat LED indikátor upozornění. Podařilo se jim převzít kontrolu nad LED upozorněním, ale na Macu vyrobených do roku 2008. Studenti zároveň přiznávájí, že ikdyž jim se to nepodařilo, určitě lze změnit kernel OS X k obejití hardwarovehé blokování rozsvícení LED indikátoru při aktivní webkameře. Pokud se pohybujete na hranici zákona, nebo pracujete s lidmi, kterým se nedá důvěřovat, nejlepší řešením je zaručeně přelepit kameru páskou.

isight

 

 

Zdroj: MacRumors