Apple Thunderbolt Display diplej iconPo představení nové vlajkové lodi Mac Pro na WWDC 2013, se velmi začalo spekulovat o nových displejích s rozlišením 4K, protože právě na této konferenci bylo poprvé představeno Apple zařízení, které bude moci používat 3 displeje s rozlišením 4K, tedy každý displej s rozlišením 3840 × 2160 pixelů.



Apple má sice svůj Apple Thunderbolt Display, který je designově opravdu moc krásný. 27″ verze stojí 26.990,- Kč, ale nabízí pouze 2560 × 1440 pixelů, což už na 27″ displej není nic extra s nástupem Retina displejů u MacBooku Pro.

philp-schiller-4k-mac-pro-wwdc-01

Proto k novému Mac Pro můžete zatím použít buď displeje od společnosti Dell nebo Sharp. Apple Online Store dokonce měl v nabídce 32″ displej Sharp IGZO s rozlišením 4K, ale pouze na pár hodin. Pak tento displej v Online Storu v tichosti stáhl.

philp-schiller-4k-mac-pro-wwdc-02

Velká většina analytiků očekává v příštích měsících představení nového Apple Thunderbolt Displeje právě s rozlišením 4K. Zřejmě se nebude jednat o představení nové generace displejů na některé z konferencí, ale spíše budou jednoduše přidány rovnou do Apple Online Storu a kamenných Apple Storů.

dell 4K dipslej

 

 

 

Zdroj: 9to5mac