itunes radio icon logo aplikaceApple zvažuje velmi dramatické přepracování sekce Hudba v iTunes Storu. Tato změna by měla být tou největší za 10 let. Společnost spustila v září loňského roku iTunes Rádio, ale očekávání vydavatelství nejsou podle jejich představ. iTunes Store je přitom mezi obchody s hudbou na velmi lukrativní pozici, dokonce 90% nákupů digitální hudby v USA je přes iTunes Store.



Vydavatelství to dávají za vinu právě streamovacím službám, které mnohdy zcela zdarma popř. za zobraznou či poslechnutou reklamu dávají lidem legální možnost poslechu hudby. Je několik možností, jak z tohoto ven. Apple může rozšířit iTunes Rádio o on-demand funkce. Dalším důležitým faktorem je možnost nákupu hudby přes internet, tedy mimo aplikaci iTunes, to by určitě velmi pomohlo nakupování hudby z internetu.

Je tu také způsob migrování na jinou platformu a to konkrétně iTunes Store aplikaci pro Android, to by Tim Cook v minulosti i potvrdil při tvrzení, že by mu nevadilo, aby Apple vyvíjel aplikace pro Android, pokud to bude dávat smysl.

iOS 8 by měl také přinést samostatnou aplikaci iTunes Rádio, to by určitě velmi podpořilo oblíbenost samotného rádia, přeci jen by pouštění bylo mnohem pohodlnější a přímé, než nyní poslouchat přes aplikaci Hudba.

Velké změny jsou však i pro samotnou sekci Hudba v iTunes Storu, kde manažer prozradil, že v průběhu 3-5 let bude vypadat tato sekce zcela jinak než nyní.

itunes festival itunes rádio

Zdroj: 9to5mac.com