ssl krvácející srdce iconCo je vlastně The Heartbleed Bug, v překladu krvácející srdce, jsme Vám naznačili už v minulém článku, kde se Apple k této kauze oficiálně vyjádřil. Název krvácející srdce vychází z přirovnání k lidskému tělu, protože stejně jako srdce je i OpenSSL nejdůležitější skryptovací softwar pro datovou komunikaci ve světě internetu.



Celý problém spočívá v zabezpečení OpenSSL, ten mohli hackeři napadnout a dešifrovat tak data jako uživatelská jména a hesla. Jedná se hlavně o zabezpeční serverů a jejich dat, ty samotný uživatel nemůže až tak ovlivnit, vliv na ně má pouze provozovatel nebo poskytovatel hostingového serveru. Server AppleNovinky.cz jsou umístěny na největší hostingové centrále v ČR, proto se nemusíte bát, že by zabezpečení našeho serveru bylo ohrožené a můžete se tak bezpečně přihlásit nebo registrovat ve spodní části našeho webu. Pro přihlášené uživatele chystáme v budoucnu i značné výhody.

Nicméně bezpečnostní experti varují obecně před krvácejícím srdcem, zdaleka ne všichni poskytovalé serverů stihli aktualizovat zabezpečení na OpenSSL 1.0.1g, proto doporučují, aby uživatelé změnili svá hesla. Pokud by Vám náhodou přišel e-mail se zprávu vyzívající změnu Vašeho hesla a přesměrovával vyplnění hesla na zcela jiný URL odkaz, než ke kterému web patří, určitě nevyplňujte, je to pouze další krok, kterým se hackeři zmocněné e-mailové adresy snaží zjistit právě Vaše heslo k danému účtu. Jedna pozitivní zpráva nazávěr, bankovní bezpečnost není ohrožena, protože využívá důmyslnějšího zabezpečení, než pouze šifrování přes OpenSSL, které hackeři mohli dešifrovat.

heslo_krvacejici_srdceheslo_krvacejici_srdce

Zdroj: cultofmac.com