haswellZe společnosti Intel vyrábějící procesory Haswell, které jsou nyní ve všech Mac zařízeních jako je MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Pro atd., unikl interní dokument s plány Intelu. Dokument uvádí plán o prodeji nových procesorů Haswell s vyšší frekvencí o 100MHz.



Je tedy vysoce pravděpodobné, že se na WWDC 2014 dočkáme představení vylepšených typů Mac s 2. generací těchto čipů. MacBook Air, Pro a Mac Pro se objevili na trhu v loňi na podzim. Záhadou však zatím zůstává iMac 21,5″ ten totiž obsahuje speciální čip Intel Core i5-4570R s integrovanou grafikou Iris 5200, který je přizpůsoben speciálně pro Apple, o této nové variantě však dokument nehovoří.

Apple by mohl podle včera zveřejněných informací od velmi důležitého analytika Ming-Chi Kua vynechat Mac mini a nahradit jej levnější verzí iMacu, dá se ale předpokládat, že levnější iMac by procesor Haswell 2. generace neobsahoval, podobně jako tomu bylo u iPhonu 5c, který také nemá 64-bitový procesor jako iPhone 5s představený ve stejný den.

intel_haswellintel-haswell

Zdroj: macrumors.com