lightning iconZahraniční redakce iMore informovala o neoriginálních nabíječkách, konkrétně pro iPhone 5. Ty totiž požkozují čip U2, který je umístěn na základní desce telefonu. Poškozený čip poznáte jednoduše tak, že zařízení už nespustíte a tváří se jako mrtvé. U2 IC čip má na starost nabíjení baterie.



V poslední době se objevilo právě velké množství poškozených čipů u telefonu iPhone 5, jednalo se vždy o neoriginální a necertifikované nabíječky, které mohou špatně regulovat napětí. Apple už před časem upozornil uživatele, že necertifikované nabíječky a kabely mohou způsobit vážná poranění elektrickým zkratem nebo explozí. Originální certifikované nabíječky a USB kabel dokáže regulovat napětí tak, aby byl iPhone chráněn před poškozením. To je jeden z hlavních důvodů, proč jsou originální kabely dražší, než nějaké kopie na tržnici. Stejný U2 IC čip používá nejen iPhone 5, ale i iPhone 5s a iPhone 5c.

Doporučujeme našim čtenářům kupovat certifikované nabíječky a kabely na Apple.cz nebo u Apple Premium Reseller prodejců jako je náš partner iStores.

iPhone 5 lightning - iconFeatured58

Zdroj: imore.com