iPhone 5s iconNaše stálá čtenářka nás požádala o pomoc při hledání černého telefonu iPhone 5s ve verzi 64GB. Telefon byl ukraden 25. 6. 2014 ve 22:00 na ulici 47 Boulevard Richard Lenoir 75011 v Paříži ve Francii. Okamžitě redakce získala přístup k Apple ID, kde byl iPhone nahlášen jako kradený a byl zablokován na dálku přes iCloud.com.



Bohužel zloděj telefon ihned vypnul, takže je momentálně offline a čekáme až bude iPhone zapnut a přihlásí se k iCloud buď přes Wi-fi nebo mobilní data operátora. Telefón bude nahlášen jako kradený na Apple podpoře a appleserialnumberinfo.com. Čtenářka nevyužívala Touch ID, ale zařízení bylo chráněno alespoň číslným kódem.

  • Sériové číslo: F2LLQ1ZUFFGH
  • IMEI/MEID: 358687055412284

Aktualizace: 

Zloděj po 3 hodinách zapnul telefon a momentálně je s iPhonem na ulici Avenue de la Métallurgie, 93210 Saint-Denis, Francie. Byla kontaktovaná francouzská policie a majitelka jede na místo.

Policie nakonec sepsala výpověď s tím, že není dostatečně prokazatelné, kde se telefon přesně nachází protože se jedná o dům, kde je více bytů a zároveň řekl, že takové detekce na dálku jako ne Najít iPhone jsou nepřesné v okruhu 300 metrů. Mnohokrát jsme testovali tuto aplikaci a našli jsme rozdíl možná 10-20 metrů, ale rozhodně ne 300 jak uvedl francouzský policista.

kradez2

Pokud máte podobný problém nebo značné zkušenosti s opětovným nalezením vašeho kradeného zařízení napiště nám na [email protected], vytvořili jsme také speciální kategorii „Krádež Apple zařízení“ kde budeme zveřejňovat Vaše odzicená zařízení.

kradez