developer iconVývojáře čeká velká a zároveň velmi příjemná změna v podobě přiřazení testovacích zařízení TestFllght pomocí Apple ID místo UDID. Vývojáři byli dosud limitováni 100 UDID, tedy zařízeními pro testování betaverzí aplikací a systémů. 100 zařízení přitom nebylo určeno pro jednu aplikaci nebo na jeden rok, ale pevně k developerskému účtu, mohli si pak zaplatit znovu za 99$ dalších 100 UDID, nebo zažádat o neomezený počet UDID za 299$.



Pokud si myslíte, že 100 UDID je hodně, není tomu tak. Pokud se skládá vývojářský tým z pěti lidí, z nichž má každý iPhone a iPad, zabere každý i 20 slotů, nově bude přiřazení Apple ID omezeno na 1000 uživatelů. Jedno Apple ID se zařízeními iPhone, iPad, iPod touch a Mac zabere přitom nově pouze jeden slot.

Doufejme, že se opět nerozjede velké obchodování s těmito sloty na černém internetovém trhu, stejně jako s uvolněním každého nového iOS systému pro vývojáře, kde si uživatelé tajně zaplatí svůj UDID slot pro přidání zařízení, aby mohli mít dřív např. iOS 8.

wwdc

Zdroj: imore.com