iPhone-6-iconPrvní prodejní vlna, druhá prodejní vlna, Česká republika až ve třetí prodejní vlně s neurčitým termínem. To jsou pravidla, která stanovil Apple a platí pro ty, kteří podle nich hrají. Mironet má ale pravidla vlastní a iPhone 6 prodává už teď. Pokud objednáte dnes měli byste mít svůj iPhone doma už toto úterý.



Mironetu se tedy povedlo něco výjimečného i když je logické, že si za to nechává zaplatit, ale platíte za rychlost a pohodlí. Strategie Mironet.cz nebýt autorizovaným prodejcem pro Českou republiku je rozhodně zajímavá. Tento (ne)status jim umožňuje dostat na náš trh produkty, které autorizovaní prodejci ještě nemají (iPhone 6), už nemají (iPhone 5s před loňskými vánoci) a naopak produkty určené pro český trh umí dodat levněji, než Applem posvěcené zdroje (aktuálně iPhone 5s).

Přitom na všechny výrobky platí standardní dvouletá záruka v autorizovaném servisu Apple. Nad rámec toho Mironet poskytuje vlastní záruční i pozáruční servis s průměrnou čekací dobou na opravu telefonu čtyři dny. U nezáručních oprav, jako je např. výměna prasklého displeje, slibuje firma až poloviční cenu ve srovnání s autorizovaným servisem.

mironet (67)

A oficiální start prodeje?

Podle odhadu generálního ředitele Mironetu Roberta Novotného by měl oficiální start české distribuce vypadat takto: „U oficiálních prodejců předpokládáme dostupnost iPhone 6 ve větším množství v polovině listopadu a jejich opětný možný nedostatek před Vánoci.“

Oficiální stránky Mironet.cz