tim cook iconPo pondělním vydání čtvrtletní zprávy společnosti Apple rozeslal Tim Cook zaměstnancům hromadný dopis, ve kterém chválil růst společnosti, odhodlání zaměstnanců při vývoji nových iPhonů, iPadů, a imag. Označil zároveň iPhone 6 a 6 Plus jako nejúspěšnější zařízení v historii.



Hovořil také o Apple Pay jako o jednoduchém, bezpečném a soukromém způsobu platby. Na závěr hovořil o svojí plánované cestě do Pekingu na setkání se zaměstnanci, které bude dostupné všem zaměstnancům Apple. Celý dopis zní následovně:

Týme,

Dnes jsme oznámili nejvyšší čtvrtletní výsledky a nejsilnější tempo růstu tržeb v historii. Tyto výsledky byly umožněny díky Vaší tvrdé práci, obětavosti a odhodlání.

Zákazníci na celém světě si zamilovali nový iPhone 6 a 6 Plus, díky tomu se uvedení těchto modelů stalo nejúspěšnějším v historii. Mac vytvořil nový rekord, zatímco zbytek počítačového trhu stagnoval. Apple Store byl opět důležitou hnací silou našeho růstu tržeb.

Vydali jsme dnes také Apple Pay v USA, jedná se o jednoduchý, bezpečný a skutečně soukromý způsob plateb. Během tohoto týdne budeme také distribuovat nový iPad Air 2, nejtenčí a nejvýkonnější iPad, který jsme kdy vytvořili. Nový 27“ iMac s Retina 5K je už nyní oslavován jako nejlepší vizuální zážitek v historii počítačů.

Uživatelské zkušenosti na všech našich výrobcích se stále zlepšují díky skvělé spolupráci mezi našimi týmy. iOS 8 a OS X Yosemite zvedly laťku pro mobilní i desktopové operační systémy a pracují společně elegantním a intuitivním způsobem, který může nabídnout pouze Apple.

Tento týden budu ještě hovořit se skupinou zaměstnanců v Pekingu. Schůzku budeme nahrávat, takže to budete moci sledovat na AppleWeb, kde budete moci také pokládat otázky, na které se budu snažit odpovědět.

Gratuluji k dobrým výsledkům, kterých jsme společně dosáhli. Na tyto výsledky můžeme být právem pyšní, tak jako na práci, díky které je Apple stále nejpokrokovější firmou světa.

Tim

Zdroj: 9to5mac.com