John SolomonApple ulovil skutečně velkou rybu z vedení společnosti Hewlett-Packard. Řeč je o Johnu Solomonovi, který, podle svého profilu na síti LinkedIn, působil v HP od roku 1992. Server Re/code zveřejnil informaci, že se má v Applu podílet na mezinárodním prodeji nových Apple Watch.



Solomon, který byl dlouho věrný své firmě, by měl vést tým se zaměřením na prodej jablečných produktů rozsáhlým korporacím a vládám. Ikdyž Apple najmutí Solomona potvrdil, stále není známa jeho konkrétní role ve společnosti. Redaktoři Re/code zaslali Solomonovi email, jenže ten odmítl situaci komentovat. Vyjádření na toto téma poskytl mluvčí HP, který potvrdil, že Solomon odešel. Mluvčí Applu komentoval situaci tím, že opět potvrdil jeho příchod, ale už nechtěl upřesnit jeho funkci.

John Solomon bude mít pravděpodobně na starosti několik úkolů. Navázat spolupráci s IBM, se kterou Apple spolupracuje na rozšíření podnikových aplikací prostřednictvím iPadu do firem. A v neposlední řadě maximalizovat celosvětové prodeje hodinek Apple Watch.

apple_watch_icon

Zdroj: recode.net