iphone 6Apple dnešním dnem začal ve Spojených státech nabízet neblokovaný iPhone 6 a 6 Plus. Telefony nejsou vybaveny žádnou SIM kartou a američtí zákazníci si mohou vybrat mezi množstvím operátorů, např. AT&T, Sprint, Verizon nebo T-Mobile. Apple většinou vydává neblokované modely pár měsíců před vydáním. Tady udělal vyjímku zřejmě kvůli velké poptávce a nízkému počtu zásob.



V Evropě je takový přístup standardní a při nákupu iPhonu z Apple Online Storu si ho automaticky kupujeme neblokovaný. V USA byla situace jiná. iPhone jste si mohli zakoupit buď na dvouletou smlouvu s AT&T, Sprint či Verizon, nebo jako neblokovaný (čili bez závazku) u T-Mobile. Nyní se situace změnila a iPhone 6, 6 Plus si je možné koupit v Apple Online Storu a kamenných prodejnách Apple Store bez SIM karty.

Na ceně telefonu se nic nemění. Začíná klasicky na 649 dolarech a může dosáhnout až 949 dolarů za neblokovaný iPhone. Záleží na velikosti displeje a kapacitě úložiště. iPhony jsou dostupné do 3 až 5 pracovních dnů.

iPhone 6 SIM-free