tim cook iconVe Washington D.C. společnost Apple investuje stále větší množství hotovosti k zvětšení vlivu na hlavní město. Bloomberg ukázal data z OpenSecrets.org. Apple vydal lobbistům 2,9 milionů dolarů mezi lednem a zářím loňského roku (čísla která nejsou zahrnuta v posledním čtvrtletí 2014) a téměř 3,5 milionů dolarů za celé období roku 2013. Apple rok před představením prvního iPhone dal lobbistům 1 milion dolarů za celý rok 2006. V roce 2011 překročil 2 miliony dolarů.



Lobbisti samozřejmě pracuji na pomoci svým klientům zvýšit svůj vliv v rozhodovacím procesu ve Washingtonu, zejména pokud se týká právních předpisů a regulační politiky a jak se Apple rozrostl, více začal přitahovat různé kontroly.

Například společnost najala Wilmer Cutler Pickering Hale a Dorr  na podzim loňského roku. Pro zaměření na lobbování pro obchodní a patentovou politiku ve prospěch Apple. Advokátní kancelář zastupovala Apple v patentovém sporu proti Samsungu.

Minulý měsíc byl Tim Cook k vidění ve Washingtonu D.C. aby podpořil světový den boje proti AIDS. Při příležitosti se setkal s Orrin Hatch, který bude stát v čele finančního výboru senátu v letošním roce.

V předchozích letech se setkal s presidentem Barackem Obamou k projednání otázek o sledování uživatelů iPhone, předstoupil před kongres, aby obhájil daňové úniky Apple a byl hostem presidenta při projevu o stavu Unie.

lobování apple

Zdroj: 9to5mac.com