apple watchNová betaverze, iOS 8.2 beta 4, přinesla do systému oficiální Apple Watch aplikaci. Ta pomůže uživatelům jablečných hodinek upravovat nastavení a synchronizovat hodinky s iPhonem. Aplikace s názvem Apple Watch „Companion“ app pro iPhone odhaluje další funkce, které pravděpodobně budou přidány do Apple Watch.



Uživatelské rozhraní se nejspíše ještě změní, ale obrázky níže znázorňují aplikaci, která je ve fázi testování. Aplikaci, na hlavní stránce hodinek, si na iPhonu budou uživatelé Apple Watch moci přemístit a uspořádat podle svého skrze virtuálního pohledu právě z „Companion“.

apple watch layout apple watch layout2

 

Dále Apple obohatil hodinky novou funkcí s názvem Monogram. Ta uživatelům umožňuje zvolit si 1-4 písmena, která se zobrazí na pozadí ciferníku, například vaše iniciály. Také je možné si aktivovat červenou tečku, která se zobrazí, pokud dostanete nějakou notifikaci. Nastavit si můžete i zobrazování akcií.

apple watch monogram apple watch monogram2

 

Odpovědět na zprávy lze dvěma způsoby. Diktováním, kterým budete říkat slova a ta se zobrazí ve zprávě. Nebo audio zprávou, čili nahráním vašeho hlasu. Způsob si zvolíte sami a na každou zprávu můžete odpovědět v jiné podobě. Uživatelé si také mohou vybrat od koho zprávu dostanou a od koho naopak ne.

apple watch zprávy apple watch zprávy2

Jako na iPhonu, i Apple Watch nabídnou bezpečnostní prvek zvaný Passcode, kterým hodinky odemknete čtyřmístným kódem. Je vyžadován k užívání služby Apple Pay. Platby přes tuto službu se uskuteční pouze, pokud máte nasazené hodinky a zadáte svůj kód. Jestliže ho změníte nebo odstraníte, bude po vás Apple znovu vyžadovat podrobnosti o kreditní kartě spojené s Apple Pay. Z hlediska zabezpečení jsou při 10 neúspěšných pokusech o zadání kódu všechna data z hodinek smazána.

apple watch passcode

 

Apple Watch nabídnou možnost nastavení Zpřístupnění, které obsahují i jiné produkty Applu. Majitelé hodinek budou pomocí VoiceOveru říkat text, který se následně objeví na obrazovce. Pomocí dvojitého klepnutí jsme schopni obraz přiblížit i oddálit. A je zde ještě spousta daších funkcí jako míra hlasitosti, deaktivování systémových animací, omezení transparentnosti, přepnutí do tmavého režimu (tzv. stupně šedi), atd.

apple watch zpřístupnění apple watch zpřístupnění2

U nových jablečných hodinek se očekávalo mnoho pohybových senzorů, které by měřily všechny možné děje pod lidskou kůží. Aplikace Companion přidává nastavení, kde můžete aktivovat fitnes funkce pro měření tělesných aktivit. Upozorní vás třeba na příliš dlouhé sezení, každé 4, 6 či 8 hodin na pokroky, které v průběhu cvičení děláte, na ukončení cviků nebo na dosažení určitého cíle. Vývojáři aplikace nezapomněli ani na souhrn všech aktivit uplynulého týdne, který je dostupný každé pondělí.

apple watch fitnes apple watch fitnes2 apple watch fitnes3

Zdroj: 9to5mac.com