icon ios 7 obrázky picturesApple dnes umožnil všem vývojářům začít testovat novou verzi OS X Yosemite – 10.10.3. Do nové verze Apple přidal aplikaci Photos s podporou iCloud Photo Library (stále beta verze). Tato aplikace pro Mac má nahradit Aperture a iPhoto. OS X ve verzi 10.10.3 je dostupná v sekci Updates v Mac App Store a nebo v Mac Dev Centre. Níže je Applem popsána nově přidaná aplikace Photos.



Novinka pro OS X, aplikace Photos automaticky organizuje knihovnu fotografií a pomůže vám ji zdokonalit pomocí komplexních editačních nástrojů. Můžete si také uložit své fotografie a videa v cloudu pomocí iCloud Photo Library a přistupovat k nim na všech vašich zařízeních. Photos vám umožní:

  • prohlížet si své fotografie seřazené podle času a místa v sekcích jako Okamžiky a Sbírky (možné je také řadit podle jednotlivých roků)
  • ukládat všechny fotografie a videa do iCloud Photo Library v originálním formátu a v plném rozlišení
  • přistoupit ke svým fotografiím a videím, které budou uložené v iCloud Photo Library, z vašeho Macu, iPhonu, iPadu nebo iCloud.com na jakémkoliv prohlížeči
  • zdokonalit fotografie s výkonnými a snadno použitelnými nástroji pro úpravu během jednoho kliknutí. Pokud stále nebudete spokojeni, jsou vám k dispozici nástroje pro profesionální úpravu.
  • vytvářet velmi kvalitní fotoknihy s novými tématy designovány společností Apple

Apple také oznámil, že nová aplikace Photos bude pro koncové uživatele, tudiž veškerou veřejnost, dostupná na jaře a OS X 10.10.3 bude pro uživatele Yosemite k dispozici zdarma.

 

photos

 

https://https://www.youtube.com/watch?v=EPeRHZIcyUs

 Zdroj: macrumors.com