Safari iconPokud jste si nestáhli jiný prohlížeč, než je Safari od Applu, rozhodně oceníte následujích pár jednoduchých rad, jak si ušetřit čas. Pokud jste majitelem zařízení s iOS 8, rozhodně nepřestávejte číst.



1. Zavření záložky odsunutím

Jestli máte v rolovacím seznamu otevřených více záložek, které chcete „vyklikat“, nemusíte se vždy snažit trefit malý křížek. Odsunutím záložky na stranu ji taky odstraníte.

safari_tricks_swipe_to_close-tab_1-100569112-orig

2. Uspořádání záložek podržením

Pokud chcete své záložky v Safari nějak přeskupit, tak vám pouze stačí, když na danou záložku položíte prst a následným tažením dolů nebo nahoru ji přesunete.

safari_tricks_rearrange_tabs_2-100569108-orig

3. Podržením tlačítka „Zpět“ zobrazíte historii

Tuto funkci rozhodně využijete, pokud se chcete vrátit na jednu z předešlých stránek. Pokud se vámi zvolená stránka nachází na začátku, dvě kliknutí jsou rychlejší, než když budeme stiskávat tlačítko „Zpět“ 16x za sebou.

safari_tricks_back_key_recent_browsing_history_3-100569110-orig4. Posunutím do strany se otevře předchozí/následující stránka

Posunutím stránky do strany se vám otevře předešlá nebo následující stránka. Tuto možnost využijete, pokud chcete přecházet mezi otevřenými okny. Na stejném principu funguje např. iBook.

safari_tricks_swipe_forward_or_back_4-100569111-orig

5. Přidání záložky do oblíbených tažením dolů

Čas vám urychlí i samotné přidání některých stránek do oblíbených. Rychlým způsobem ji tam přidáte tak, že kliknete na adresní řádek, následným tažením dolů objeví nabídka přidat do oblíbených nebo zobrazení úplné verze stránky.

safari_tricks_add_favorites_6-100569109-orig6. Zavření prohlížených stránek přes jiné zařízení

Jestliže máte aktualizovaný systém na svém MacBooku (Mountain Lion a novější) a v iPhone/iPad iOS 6 nebo novější, tak určitě víte, že můžete zobrazit všechny otevřené karty na více zařízeních. Musí být ale propojeny přes iTunes App Store. Stačí tedy rozklinout záložku  iCloud Tabs a tažením záložky zavřít.

safari_tricks_close_tab_other_device5-100569107-orig