cc8440ad6b6e67d55a980cc8c8e6bce0729e50ce_largeSám se s tím střetávám a určitě nejsem jediný. Výdrž dnešních smartphonů není nijak velká a iPhone v tomto případě není vyjímkou. Přinášíme vám pár tipů, pomocí kterých prodloužíte výdrž baterky. Nemusíte nic kupovat, nic stahovat – všechna „kouzla“ jsou ukryta přímo ve vašem mobilu.



1) Snížení jasu displeje

Je jasné, že na přímém sluníčku asi nebude možné snížit jas, protože byste nic neviděli, ale pokud jste někde v budově, ve tmavé místnosti, rozhodně nemějte jas na maximum.

control-center-in-ios-7-adjust-screen-brightness2) Vypnutí služby AirDrop

AirDrop je skvělá možnost, jak něco sdílet např. s přáteli. Není ovšem nutné ho mít zaplý nepřetržitě. Vypínejte si tedy AirDrop kdykoli to bude možné.

turn-on-airdrop-ios-7

3) Vypnutí WiFi a Bluetooth

Rozhodně nemějte zapnuté tyto dvě funkce, když to zrovna nepotřebujete. Možností pro vypnutí WiFi a Bluetooth je několik např. přes Nastavení.

fh4) Vypnutí zjišťování lokace

U iPhone se mi líbí, že si pamatuje, kde jsem vyfotil svoje fotografie a ukáže mi je na mapě. Bohužel i tato možnost nám „krade“ baterku a pokud to tedy není pro vás nutná funkce, je dobré ji taky vypnout. Nastavení > soukromí > zde vypněte lokalizaci.

4) Nastavte si Spotlight

Tato funkce je velký žrout baterie, i když ji možná nevyužíváte. Jak to vše vypnout? Nastavení > Obecné > Spotlight > a zde „odfajkujte“ všechno, co neopužíváte.

iPhone-Spotlight-Restaurant5) Vypnutí Siri

Pokud jste sám, je sice hezké mít dámskou společnost, ale i ona něco potřebuje – baterku. Dokud Siri neumí česky, asi ji moc nevyužijete, proto není podstatné, aby byla zaplá. Nastavení > Obecné > Siri

Screen+Shot+2014-08-29+at+2.32.54+PM6) Pohyblivé pozadí

Pohyblivé pozadí se rozhodně nekamarádí s batekrou. Uděláte líp, když si vyberete hezčí tapetu, která vám nebude běhat ze strany na stranu.

save-iphone-battery