icon128-2xPro Mac není nabízena tak široká škála kalendářů, jako iOS zařízení. Uživatelé těchto jablečných produktů tedy měli na výběr z mála aplikací, ale asi nejlepším, se pro ně stal kalendář Fanstastical. Nyní vývojářská skupina vydala novou verzi se stejným názvem, které se zdobí jen dvojkou na konci – seznamte se s Fantastical 2!



V nové verzi najdeme především nové grafické zpracování optimalizované pro OS X Yosemite. Dřívější díl fungoval spíše jako mobilní aplikace, kterou lze najít v horní listě nabídek. Fantastical 2  si tyto vlastnosti ponechává a ještě k tomu přidává podobu systémového kalendáře, který je jinak ze strany uživatelů Macu hojně kritizován. Design dostal plošší zpracování s křiklavějšími barvami.

Pokud si otevřete kalendář systémové podoby, hned se vám nabízí denní, týdenní, měsíční a roční zobrazení. Velkou a velmi cennou novinkou je celková rychlost procházení aplikací, kdy máte vše k dispozici po jednom kliknutí.

Photo-2015-03-25-00-41-VAdUE2kGLcd7KNTF3m2gXMd4ECtvwgrTuO

Další výhodou kalendáře je, že z pouhého názvu, který zadáte, si dokáže vytáhnout všechny potřebné informace, jako je například místo konání, čas nebo datum. Bohužel aplikace nespolupracuje s češtinou. Naplánované události se můžou samozřejmě opakovat.

Kalendář umí rozpoznat i prostředí, ve kterém se nacházíte. Pokud tedy přijdete například domů, ukáže vám všechny naplánovat připomínky pro danné místo.

Fantastical-2-for-OS-X-Mac-screenshot-020

 

Fantastical 2 ale není určen těm, kteří se by využívali pouze k zjištění data. Jeho cena je pomerně vysoká a při současném kurzu se vyšplhá na 1.000 Kč. Nutností je mít OS X Yosemite.

fantastical-2-mac-screens-3