apple_watch_novinky_iconPrvní majitelé hodinek postupně objevují skryté funkce Apple Watch a vy se tak můžete podívat na některé z nich. Ostatně jako u dalších Apple produktů, jsou i funkce, které nejsou nijak viditelné a je tedy potřeba je objevit náhodou nebo si o nich přečíst. Jak uděláte, například screen nebo začnete streamovat hudbu na Apple Watch?



Rychlé přepínání mezi aplikacemi

  • Mezi aplikacemi lze přepínat mnohem rychleji, než kdybyste museli pokaždé hledat aplikaci v základním menu. Princip je podobný jako u iOS zařízení. Stačí 2x stisknout korunku hodinek a vybrat si již otevřenou aplikaci.

Vytvoření snímku obrazovky

  • Snímek obrazovky (screenshot) lze vytvořit také velmi jednoduše. Stačí stisknout digitální korunku a boční tlačítku – hned máte screenshot.

Možnost streamování hudby

  • Díky technologii Force Touch můžete silnějším zatlačením na displej vyvolat nabídku, která vám umožní streamovat hudbu pomocí AirPlay.

800x263xairplay-force-800x263.jpg.pagespeed.ic.Bi3mNLEfjs

Rychlé zobrazení výdrže baterie

  • Nejrychlejším způsobem, jak se dostat na místo, kde zjisíte stav baterie, nebo například zapnete ležim letadlo, je sekce Glances. Tu zobrazíte tažením prstu nahoru.

800x326xapplewatchglances-800x326.jpg.pagespeed.ic.U0myLP4psH

Podpora Handoff

  • Díky této funkci stačí, aby se vám upozornění jenom objevilo a vy ho tak hned můžete zobrazit na vašem iPhone, se kterým jsou hodinky spárované.

800x275xhandoff-800x275.jpg.pagespeed.ic.4qqeGu5bDS

Zdroj: macrumors.com